EL BOTÀNIC ARA

ÉS ESTIU AL JARDÍ

LLUM, COLOR I FRESCOR

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

| NOTÍCIES
HOMENATGE A MANUEL COSTA

LA COL·LECCIÓ DE PLANTES MEDICINALS DEL JARDÍ LLUIRÀ UNA PLACA EN COMMEMORACIÓ DEL QUE VA SER DIRECTOR DEL JARDÍ I CATEDRÀTIC DE BOTÀNICA DE LA UV

El passat 15 de juny el Botànic va acollir l’acte d’homenatge al professor emèrit de la Universitat de València Manuel Costa Talens amb motiu del 30 aniversari del nomenament com a director del Jardí Botànic de la Universitat de València.

Una celebració a què van acudir Esteban Morcillo, rector d la Universitat de València, Isabel Mateu, directora del Jardí Botànic de la Universitat de València, Francisco José Mora Más, rector de la Universitat Politècnica de València i Alfredo Asensi, botànic i director de l’Academia Malagueña de las Ciencias durant més de 20 anys que va assitir en representació de la Sociedad Española de Geobotánica.

Manuel Costa ha publicat nombrosos treballs d’investigació sobre els ecosistemes  valencians com la serra d’Espadà, La Safor, La Marina Alta i també a nivell internacional. El 1987 va ser nomenat director del Jardí Botànic de la Universitat de València, la primera vegada que un catedràtic de botànica es posava al capdavant d’aquest centre singular.

Va posar en marxa un projecte de restauració integral del Botànic per encàrrec del rector, Ramon Lapiedra que va que va suposar la recuperació de l’espai enjardinat i dels edificis singulars històrics i la construcció d’un edifici d’investigació i serveis per al desenvolupament de l’activitat científica, docent i cultural. 

Amb 10 anys de feina dirigint l’esforç col·lectiu de moltes persones, el Botànic es va convertir en un dels centres més dinàmics de la Universitat així que el 1998, el professor va rebre la medalla de la Universitat de València.

I a tots aquestos reconeixements se suma la vetllada del passat 15 de juny que es va iniciar en el punt del Jardí que més recorda els seus orígens, l’espai dedicat a les plantes medicinals que al·ludeix als inicis de la institució. Aquest record viu de l’Hort de Simples ara està flaquejat per una placa dedicada al professor Manuel Costa i il·lustrada amb un retrat autoria de Laia Romero.

Però les sorpreses no van acabar ja que Manuel Costa va rebre de mans del pintor Manuel Sáez un retrat seu, un grafit sobre paper que l’artista va titular “Humboldt como Manuel Costa”. I així, envoltat d’amics, companys, deixebles, col·laboradors i coneguts, l’homenatjat va gaudir de la celebració junt amb més d’un centenar d’assistents en una vetlada amenitzada per la música en directe del trio format per Úrsula Segarra a l’arpa, Manuel Segarra al violí i tot amb la veu de la soprano Quiteria Muñoz.

En paraules de Manuel Costa “de totes les meues feines, el Botànic és de la que més orgullós estic i en el seu discurs va destacar els dos puntals de la seua carrera: labor col·lectiva i el suport de la Universitat de València, just els dos elements que s’han combinat per celebrar aquest homenatge. 

VEURE GALERIA D'IMATGES