EL BOTÀNIC ARA

ÉS HIVERN AL JARDÍ

APROFITANT LES HORES DE LLUM

PLANTES VIVES | COL·LECCIONS SISTEMÀTIQUES

El Jardí Botànic va ser, durant quasi dos-cents anys, el lloc on es donaven les classes de Botànica de la Universitat de València. Els estudiants acudien a ell amb els seus professors i ho recorrien per a aprendre a reconèixer les espècies i els fonaments de l'ordenació sistemàtica de les plantes.


Aquesta vocació docent es manté en l'actualitat i troba la seua manifestació en les col·leccions sistemàtiques. No cerquen explicar els usos o adaptacions de les plantes, sinó relacionar les seues característiques per a permetre la seua determinació i la seua ubicació en l'escala evolutiva.

L'Escola Botànica reuneix una representació ordenada de la major part de les famílies de plantes amb flors. És la col·lecció que dóna origen al Jardí actual, està present des de 1802. La seua ordenació ha canviat alhora que l'avanç dels coneixements científics sobre la sistemàtica de les plantes. En l'Escola Botànica l'espècies estan agrupades per famílies, ocupant el mateix quadre de plantació.

Algunes famílies, amb moltes espècies tropicals, estan també conreades en els hivernacles d'exhibició de la zona central. Allí podem veure orquídies, bromèlies i també falgueres cada grup té el seu propi hivernacle.