EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

NATURA PERMANENT

T’interessen les plantes fins al punt de tatuar-te-les per sempre a la teua pell? Vols conèixer la botànica que hi ha darrere del teu tatuatge? Llavors, sense dubte, pots formar part de #NaturaPermanent.

Potser és per la seua bellesa, simbolisme o exotisme, o perquè la varietat i les possibilitats que ofereixen són quasi infinites, però el món vegetal s’ha convertit en tendència en l’art del tatuatge. Flors, fulles, arbres i, fins i tot, boscos, envaeixen els cossos de persones i creen jardins de tinta que no necessiten ser regats, abonats o podats. 

Des del Jardí Botànic de la Universitat de València volem parlar d’aquesta #NaturaPermanent, així que us proposem conèixer més profundament les plantes que porteu a la pell i analitzar a nivell botànic els vostres tatuatges vegetals, des d’una perspectiva científica. Per a això, d’entre tots els tatuatges botànics que les persones participants publiquen a Instagram, en triarem un al mes i el nostre personal s’encarregarà d’explicar l’espècie, nom, curiositats, si la tenim per contemplar en directe al nostre Jardí i tot el que se’ns ocórrega i ho difondrem a través d’Instagram i de la resta de xarxes socials on tenim presència.

               

   

Per a triar el tatuatge del mes,  no sols es tindran en compte criteris estètics o de qualitat de la fotografia, sinó altres relacionats amb l’interés botànic de l’espècie o detall tatuat i l’originalitat.

I atenció, participar té premi! Entre totes les persones que s’unisquen a #NaturaPermanent i publiquen els seus tatuatges seguint les bases explicades, sortejarem dues entrades dobles per al concert de Sons al Botànic 2018 de la seua elecció!

 

Nota legal: La participació en aquesta iniciativa suposa l’acceptació del funcionament de la mateixa explicat en aquesta pàgina, així com l’autorització implícita que el Jardí Botànic puga utilitzar i compartir les fotografies participants en #NaturaPermanent en la resta de xarxes socials i publicacions que edita amb finalitats de promoció i divulgació botànica

 

 

Encetem "Natura permanent" una nova iniciativa per parlar de plantes mitjançant els tatuatges d'inspiració vegetal, amb aquesta primera imatge de @raquel.norte. ☝️🤓📖 Nom: Colmanara 'Wildcat' Es tracta d'una orquídia, una de les plantes més seductores i enigmàtiques del món vegetal, en concret d'una espècie híbrida que emet unes precioses flors de color groc brillant amb una trama vermellosa o marró que recorda a la cara d'un felí salvatge, d'ací el seu nom comercial Wildcat. Les seues vistoses flors naixen en la part terminal d'una llarga tija lateral i són molt duradores. És epífita, és a dir, no necessita terra per a créixer, els seus progenitors d'origen salvatge creixen directament sobre els arbres sense danyar-los. Com és una planta sub-tropical cal tindre les següents precaucions si vols cultivar-la al teu llar: mantenir una temperatura constante, il.luminació indirecta i una bona humitat ambiental. Solament una precaució més... cultivar orquídies enganxa! Una vegada comences no podràs parar, curiosament diuen el mateix dels tatuatges, així que potser Raquel torne a sorprendre'ns amb un nou disseny en la seua pell d'ací a uns mesos! Gràcies per participar 😊 #Naturapermanent #parlemdeplantes #natura #tattoo #vegetal #valencia #orquídea #flor #gatosalvaje 👉 Tens un tattoo amb plantes? Vols participar? Envía'ns un privat amb la teua foto i et contem! Una vegada al mes aproximadament publicarem un tatuatge botànic amb tota la informació que en semble interessant. T'animes?

Una publicación compartida de Jardí Botànic de la UV (@jardibotanic_uv) elFeb 4, 2018 at 11:01 PST