CULTURA I COMUNICACIÓ | 2019
2011 ANY DELS BOSCOS

INICIATIVES EN PRO DELS BOSCOS

PÀGINA OFICIAL DE L´ANY DELS BOSCOS     www.un.org

Nacions Unides va declarar el 2011 com l´Any Internacional dels Boscos, sota el lema “Els boscos per a les persones”, per destacar el paper clau dels éssers humans en la seua protecció i la importància de les àrees forestals per a la nostra supervivència. Així, a través d´aquesta web pretén crear una plataforma a nivell mundial on trobar informació sobre els diferents esdeveniments que es van organitzant al llarg de l´any, eines web interactives i recursos per promoure el diàleg sobre els boscos. Com vas a celebrar l´Any dels Boscos? Explica´ls la teua iniciativa i sol·licita el logo oficial de la campanya.

ECOCOLES      www.lleiverda.com          Descarrega´t la informació del projecte

Primera Xarxa de Centres Educatius Sostenibles de la Comunitat Valenciana. Projecte desenvolupat per l´associació Llei Verda. Una bona manera d´inculcar bones pràctiques de conservació ambiental als xiquets. A més, presenten iniciatives com "Boscos ecocoles", que consisteix en la creació de xicotets boscos en llocs d´interès natural on desenvolupar diferents activitats de reforestació, reg, seguiment d´aus o eliminació d´espècies invasores entre altres activitats. Intenta involucrar a les escoles del teu municipi!

 


PLANTEM PER AL PLANETA        www.plantemosparaelplaneta.org

El Programa de Nacions Unides per al Medi ambient (PNUMA) organitza a nivell mundial la campanya "Plantem per al Planeta", impulsada per la Professora Wangari Maathai, Premi Nobel de la Pau, amb la finalitat de lluitar de forma concreta contra el canvi climàtic mitjançant repoblacions i creació de boscos. El seu objectiu és arribar als mil milions d´arbres cada any al món sencer. Anima´t i participa!

COMPENSA EL TEU CO2 AMB ARBRES www.compensatuhuellaecologica.org/

Campaña agroforestal que la Fundació Agua de Coco està desenvolupant a Madagascar. A través d´unes senzilles preguntes pots calcular la teua petjada ecològica i els arbres que hauries de plantar per compensar-la. Aquesta Fundació s´ofereix a plantar-los per tu i així tots eixim guanyant: tu compenses el teu CO2, li donem un respir al planeta i contribuïm a protegir la biodiversitat de Madagascar. Aquesta illa és la quarta més gran del planeta, amb un 80% de plantes i animals únics al món, però amb greus problemes de desforestació i degradació mediambiental que repercuteixen directament en el nivell de pobresa dels seus habitants. Si vols conèixer més de prop el treball de la Fundació Agua de Coco, visita la seua pàgina web.
validxhtml validcss