CULTURA I COMUNICACIÓ | 2020
JORNADES RENAIX EL BOSC

DIA: 17 DESEMBRE 2014

A L’ESTUFA FREDA, DE 10 A 14H

El Botànic de la Universitat de València, el Centre d‘Investigació i Experimentació Forestal (CIEF) i VAERSA, organitzen una jornada de conferències al Jardí sobre restauració d’hàbitats naturals amb motiu de la cloenda de la mostra Renaix el bosc. Exposició itinerant que va arribar el passat mes de novembre al Jardí i que romandrà a la plaça Carles Pau fins al proper dimecres, per difondre el Projecte Life Natura Renaix el Bosc desenvolupat per la Generalitat Valenciana amb l’objectiu de recuperar i restaurar les formacions boscoses de Tilio-Acerión a les muntanyes del nord de Castelló.

Una iniciativa que el CIEF i VAERSA duran a terme fins al 2017 entre les comarques del Baix i l’Alt Maestrat, Els Ports i la Tinença de Benifassà, per recolzar la conservació d’aquest tipus d’hàbitat, inclòs a la Xarxa Natura 2000, que es troba tan amenaçat al nostre territori i que ens ofereix un singular paisatge multicolor, dominat per les espècies caducifòlies Om de muntanya i Til·ler de fulla gran, front al sempreverd que caracteritza els nostres pinars de muntanya.

Durant la jornada, que tindrà lloc pel matí a l’Estufa freda del Botànic, es parlarà entre altres coses de les diferents activitats que conformen aquest projecte però també d’altres  plans de conservació que s’estan desenvolupant al nostre territori com el de la Restauració dels boscos endèmics de Juniperus spp. en el LIC Sabinar de Alpuente en València o el de la Caracterització i recuperació del Quejigar de la Replana en Alacant, a més dels diferents projectes en aquest context als que està col·laborant el Jardí Botànic.

L’aforament és limitat i l’entrada gratuïta però cal confirmar assistència prèviament enviant un correu electrònic a cief_citma@gva.es

Més informació sobre Life-Renaix el Bosc:
Veure documental del projecte

PROGRAMA DE LA JORNADA

10.00h – Presentació de la jornada

10.15h – Los Bosques Ibéricos frente al Cambio Global
Miguel Ángel de Zavala (Universidad de Alcalá de Henares, Madrid)

11.00h – Conservación y restauración de formaciones boscosas del hábitat Tilio-Acerón. Proyecto LIFE+ Renaix el bosc
Gloria Romero (Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient de la GVA) i Daniel Arizpe (VAERSA-CIEF)

11.30h – Visita a l’exposició Renaix el bosc i pausa café

12.00h – Restauració de l’hàbitat de boscos endèmics de Juniperus spp. en el LIC Sabinar de Alpuente (La Yesa, València)
Manuela Roldán i Gabriel Ballester (Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient de la GVA), Ciro Pascual i Josep Oltra (VAERSA)

12.20h - Caracterización y recuperación del Quejigar de la Replana (Baneixama, Alacant). Projecte Roureda
Mariano Fos (UPV) i Vicent Cerdan (VAERSA-CIEF)

12.40h – La Colaboración del Jardín Botánico en proyectos de conservación de flora y restauración de hábitats.
Jaime Güemes (Conservador del JBUV)

13.10h – Iniciativas de restauración en microhábitats
Pablo Ferrer i Inma Ferrando (VAERSA-CIEF)

DESCARREGA ACÍ EL PROGRAMA:

validxhtml validcss