CULTURA I COMUNICACIÓ | 2020
MOU-TE I ENCÉN EL NADAL AL BOTÀNIC!

PER UNES FESTES SOSTENIBLES!

DIA: 17 DESEMBRE 2014

ENTRADA DEL JARDÍ BOTÀNIC, 19.30H
ACTIVITAT GRATUÏTA

El Botànic de la Universitat de València i el col·lectiu Makea tu Vida us conviden a celebrar unes festes sostenibles participant en la il·luminació dels adorns nadalencs del Jardí.

Enguany, a més d'engalanar l'entrada al Jardí amb boniques flors i plantes de temporada, el Botànic ha preparat per Nadal una instal·lació lluminosa a través del col·lectiu Makea tu Vida, que acompanyarà al nostre monumental lledoner durant totes les festes. Una iniciativa a base d'energia i adorns sostenibles, que s'inaugurarà el pròxim dia 17 de desembre i amb la qual volem celebrar també l'arribada del 2015, Any Internacional de la Llum i les Tecnologies.

Sostenible per què? perquè estarà fabricada amb materials reciclats i bombetes LEDS de baix consum i perquè a més s'encendrà amb la participació directa del públic, que haurà de convertir l'energia mecànica del seu propi cos en electricitat accionant una bicicleta. Com més pedalejen els nostres visitants més temps romandrà encesa la instal·lació, a través d'una bateria que anirà emmagatzemant l'energia. Una bona manera de cremar els excessos nadalencs fent exercici però també de conscienciar sobre la gran quantitat d'energia que s'inverteix cada any a il·luminar les ciutats en aquestes festes.

I és que el Nadal sembla haver-se convertit en l'època més consumista de l'any. A més de l'abús de la despesa energètica, cadascun de nosaltres duplicarà el volum de residus que generem al dia, sobretot a causa d'embolcalls i embalatges. Així doncs des del Jardí us animem a repensar les vostres festes nadalenques reutilitzant, reduint i reciclant tot el que pugueu durant aquests dies.

La inauguració de la instal·lació tindrà lloc el pròxim 17 de desembre a les 19.30h en l'entrada al Jardí Botànic i comptarà amb la participació especial de l'Orfeó Universitari de València que amenitzarà la vetlada amb unes tradicionals nadales nadalenques.

I no oblideu visitar l'exposició REHOGAR en l'edifici antic del Jardí que un any més ens proposa dissenys sostenibles per a l'hàbitat a partir de residus, a través de la convocatòria que organitza Makea tu Vida, artífex de tot aquesta iniciativa. Una associació cultural sense ànim de lucre i de caràcter social, artístic i educatiu, que pretén fomentar el reciclatge creatiu i la conscienciació ambiental sobre la problemàtica dels residus que va unida al model de consum actual de la nostra societat.

validxhtml validcss