CULTURA I COMUNICACIÓ | 2019
BOTÀNICA RECREATIVA

TALLER PRÀCTIC AMB EL GABINET DE DIDÀCTICA

DIES: 13 - 27 OCTUBRE 2014

MATRÍCULA: 8 SETEMBRE - 8 OCTUBRE 2014
SESSIONS: 13, 15, 20, 22 i 27 d'octubre de 2014
LLOC: Laboratori docent (planta baixa, esquerra)
HORARI: de 16 a 19h
PREU: 60€

La gran varietat de plantes aromàtiques i medicinals del nostre entorn ens ofereix un ventall d'aplicacions i posibilitats que, encara avui, són la base d'estudi de industries farmacèutiques o cosmètiques.

Així, per conèixer més de prop algunes d'aquestes magnífiques propietats que tenim a l'abast al món vegetal, el Gabinet de didàctica del Jardí Botànic organitzen una altra edició d'aquest curs pràctic de botànica recreativa amb el que podrem aprendre, de forma senzilla i natural, a fabricar diferents productes cosmètics i de neteja que utilitzem al nostre dia a dia. Xampús, tònics, cremes, netejadors, repelents per a insectes, etc. totalment ecològics que destacaran també per les seues fragàncies.

INFORMACIÓ:
Davant qualsevol dubte o per a ampliar la informació sobre el curs podeu posar-vos en contacte amb el Gabinet de didàctica en el Tel. 963156818.

INSCRIPCIÓ:
Cal reservar places, només a partir del primer dia de matrícula, mitjançant el formulari d'inscripció d'aquesta secció, cridant al 96 315 68 16, de dilluns a divendres de 10 a 14 hores, o per correu electrònic a cicbotanic@uv.es indicant el teu nom, cognoms, NIF, i telèfon de contacte.

Una vegada vos confirmem la plaça, heu de fer el pagament a qualsevol oficina de Bankia, al número de compte ES71 2038-9651-69-6000157596. El justificant cal fer-lo arribar al Jardí per fax (96 315 68 26), correu postal (Jardí Botànic-Excursions, c/de Quart, 80 46008), correu electrònic (cicbotanic@uv.es) o en persona (a la recepció).

PROGRAMA DEL CURS

DIA 1: COSMÈTICA NATURAL I SENZILLA
Preparació de remeis, com es fan i per a què serveixen, i les diferentes preparacions en forma d'infusió, decocció, tintura, xarop, olis d'infusió, ungüent, cremes, compreses i emplastres. 
Pràctica: farem crema d'àloe i crema hidratant. Nota: els assistents han de portar pots de cristall per a les cremes i dues botelles d'aigua xicotetes buides

DIA 2: SABONS
Què són els sabons i com es fan? Estudiarem les plantes sabonoses: la saponària, el saboner xinés, etc.
Pràctica: fabricarem el nostre propi sabò

DIA 3: HERBES PER A LLAVAR I NETEJAR
Parlarem de receptes de netejadors naturals biodegradables (econetejador), de mescles repel·lents d’insectes i dels usos de les herbes per a la casa
Pràctica: elaborarem diferents productes de neteja. Nota: Els assistents han de portar dues botelles d'aigua xicotetes buides

DIA 4: RECEPTES DE COSMÈTICA NATURAL
Com fer xampús i locions capil·lars totalment naturals
Pràctica: fabricarem el nostre propi xampú Nota: Els assistents han de portar dues botelles d'aigua xicotetes buides

DIA 5: RECEPTES EN GENERAL
Aquest dia es dedicará a receptes i pràctiques en general: sals aromàtiques, dentífric natural i bombes de bany.

validxhtml validcss