CULTURA I COMUNICACIÓ | 2020
LA BONNE/MAUVAISE GRAINE?

EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA DE THIERRY ARDOUIN

DIES: 18 JUNY - 12 OCTUBRE 2014

UMBRACLE DEL BOTÀNIC
Activitat gratuïta amb l'entrada al Jardí  

HORARI: de dilluns a diumenge de 10 a 21h. A setembre fins a les 20h i a octubre fins a les 19h

INAUGURACIÓ 18 JUNY, 19.30H + CONCERT ACÚSTIC DE GENER

El Jardí Botànic i Doctonopo presenten La bonne/mauvaise graine? (Bona llavor, mala llavor), un projecte fotogràfic de l’artista francés Thierry Ardouin, sota el suport de l’Institut francés de València, que omplirà de llavors l’Umbracle del Botànic fins al pròxim mes d’octubre. Muestra emmarcada al cicle d'activitat del Botànic, El Valor de les llavors.

20 fotografies de gran format amb llavors de raves, tomaques, pésols, cebollí, safanòries i altres varietats de cultius que, a més de reflectir la gran qualitat estètica d’aquests xicotets grans amb molta diversitat morfològica, ens parlaran de l’origen dels nostres aliments i de la problemàtica que existeix al voltant de la seua comercialització, sota el marc vegetal del Jardí exterior del Botànic.

I és que sabíeu que tan sols les llavors que formen part del Catàleg Oficial de les Espècies i Varietats poden ser comercialitzades? Sements certificades que han estat sotmeses a controls de qualitat que garanteixen la seua viabilitat, i la diferenciació, homogeneïtat i estabilitat de la varietat. El problema es que aquesta regulació no aposta per la agrodiversitat, i deixa fora a una gran majoria de varietats de cultius tradicionals, que podrien perdre’s si no es cultiven, i també als agricultors, que durant generacions han estat seleccionant-les i millorant-les per a adaptar-les a les condicions ambientals de cada regió.

A més, la majoria de les llavors certificades són híbrids, és a dir, que donaran verdures d'una mateixa grandària, forma i color, però tan sols durant un any ja que les plantes que es desenvolupen a partir d’elles no seran fèrtils i per tant no ens permetran recollir sement per a la següent temporada, no quedant més remei que tornar a comprar a les empreses comercialitzadores. 

Llavors naturals, tractades, certificades, silvestres, totes elles bones o males segons la visió de cada observador i que l’artista francés ens mostra mitjançant impactants imatges macro realitzades en tres institucions franceses que treballen en aquesta temàtica. L’Associació Kokopelli, el Grup d’estudi i Control de Varietats GEVES i el Museu Nacional d’Història Natural de París, on es troba el Jardí Botànic de la capital francesa.

THIERRY ARDOUIN és un fotògraf francés que dedica el seu treball a l’observació dels llaços que mantenen les relacions entre l’home i el paisatge. Forma part del col·lectiu Tendance floue i treballa habitualment amb fotografia de gran format a exteriors amb la intenció de descontextualitzar el fet artístic, creant entorns més còmodes i propers.

DOCTORNOPO és una associació sense ànim de lucre que aposta per la fotografia com a element dinamitzador capaç de fomentar l'intercanvi d'idees entre els ciutadans de tot el món.

MÉS INFORMACIÓ:
www.doctornopo.org
tendancefloue.net

validxhtml validcss