CULTURA I COMUNICACIÓ | 2019

HOMENATGE A LORENTE


JORNADA DE PORTES OBERTES

DIA: 1 DE DESEMBRE DEL 2013

Entrada gratuïta al Jardí Botànic

La llarga història del Botànic fa que molts personatges il·lustres hagen passat entre els seus arbres. Així, en el bicentenari de la seua mort, el Botànic vol retre homenatge amb una jornada de portes obertes al valencià Vicent Alfons Lorente, un dels grans directors que va tindre el nostre Jardí.

Un dia d’entrada gratuïta per a que tothom puga gaudir en diumenge del paisatge tardorenc del Jardí amb una conferència sobre Lorente que serà impartida a les 12h en l’Auditori Joan Plaça per la docent Cristina Sendra Mocholí. Sota el títol “Dediquem un dia a Vicente Alfonso Lorente”, Sendra ens acostarà a la faceta més vegetal del catedràtic des d’un punt de vista didàctic i participatiu.

Amb estudis en Medicina, aquest Catedràtic de Botànica de la Universitat de València natural de Jarafuel va inaugurar el Botànic com a Jardí universitari portant-lo amb gran entusiasme a una època d’esplendor i importància a principis del segle XIX. De fet, va construir la col·lecció Escola Botànica, segons el mètode sexual de Linné, que va consolidar el centre com a lloc d’estudi i ensenyament de les plantes.

Un apassionat de les plantes i del Jardí que torna al Botànic el pròxim diumenge 1 de desembre. Vos esperem! 

PROGRAMA DE LA JORNADA
10 - 18h . ENTRADA GRATUÏTA AL JARDÍ
12-13h. CONFERÈNCIA "Dediquemos un día a Vicent Alfonso Lorente" 
Lloc: Sala d'exposicions del Botànic
Descripció: Després de més de dos-cents anys, Vicente Alfonso Lorente torna al Jardí Botànic de la Universitat València. Ara només avancem algunes dades, per aclarir perquè li fem un homenatge: en primer lloc, perquè ensenyava botànica a la Universitat de València; seguidament, perquè va publicar molts escrits sobre plantes; i, per últim, perquè va passar moltes hores treballant al Jardí Botànic de la Universitat de València.  

Ponent: Cristina Sendra Mocholí, llicenciada i doctora en Ciències Biològiques, va dedicar la seua tesi de doctorat a l’estudi de la botànica valenciana durant els últims anys de la Il·lustració. Actualment és professora del Departament de Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials i coordinadora de la titulació de Grau en Mestre/a en Educació Infantil de la Facultat de Magisteri de la Universitat de València.

validxhtml validcss