CULTURA I COMUNICACIÓ | 2020

COLORES DE LA MEMORIA


UNA MIRADA DESDE LA INFANCIA Y LA ADOLESCENCIA COLOMBIANAS 

DEL 7 DE NOVEMBRE DE 2013 AL 12 DE GENER DE 2014

Ampliem l'exposició fins a gener, perquè tothom puga gaudir-la en vacances de nadal

SALA ESTUFA FREDA. ACTIVITAT GRATUÏTA AMB L'ENTRADA AL JARDÍ  
Horari: de dilluns a diumenge de 10 a 18h

El Botànic treu la seua faceta més compromesa amb “Colores de la memoria. Una mirada desde la infancia y la adolescencia colombianas”. Una nova exposició pels drets dels xiquets organitzada per l'ONG valenciana Menuts del món i CESEC, el Centre d'Estudis Socials, Educatius i Culturals de Colòmbia, en un marc de cooperació internacional.

La mostra recull una selecció de dibuixos realitzats per xiquets i joves afectats directa o indirectament per la situació del conflicte colombià, com a part del projecte pedagògic i formatiu "Processos de preservació i divulgació de la memòria històrica en Colòmbia des de les institucions educatives". La iniciativa pretén atenuar l'impacte psicosocial ocasionat i ajudar-los a comprendre millor el seu present i futur. A més, després de 50 anys de conflicte colombià, destaquen la importància de la memòria històrica per a la prevenció i no repetició de l'enfrontament.

Acompanyant als dibuixos trobarem en la mostra diferents fotografies i documentació sobre el projecte, a més d'una zona interactiva per als xiquets. Tot açò amb l'objectiu de crear espais que sensibilitzen i eduquen sobre la situació d'altres infàncies que han sigut víctimes de conflictes armats. De forma paral·lela a l'exposició es desenvoluparan en el Jardí Botànic una serie de tallers i conferències, destinades a escolars i a adults respectivament, per a recolzar el projecte.

MENUTS DEL MÓN
És una ONGD, sense ànim de lucre, que treballa en projectes de cooperació, sensibilització i desenvolupament en defensa dels drets de la infància.
Més informació: www.menutsdelmon.org

CESEC
És el Centre d'Estudis Socials, Educatius i Culturals, per a l'assessoria, recerca i intervenció educativa a Colòmbia, que ofereix diferents tipus de projectes, estratègies i processos per a i amb institucions del sector educatiu, directives docents i poblacions en risc. 
Més informació: cesec.co

validxhtml validcss