CULTURA I COMUNICACIÓ | 2020

INICIACIÓ A L'ORNITOLOGIA


CURS D'INICIACIÓ A L'ESTUDI I OBSERVACIÓ DE LES AUS A LA CIUTAT

PRIMER DIA DE MATRÍCULA: 30 DE SETEMBRE

Dies: 28 i 30 d'octubre, i 6 de novembre de 2013, més una eixida de camp el 9 de novembre a l'Antiga Llera del Túria 

Lloc: Laboratori docent (planta baixa, esquerra)
Horari: de 16 a 19h, classes teòriques, i dissabte de 9 a 14h, l'eixida pràctica 
Preu: 50€

Dirigit a: qualsevol tipus de públic interessat al món de l'ornitologia

Cada any, milers d'aus visiten la nostra ciutat com una parada indispensable de la seva ruta migratòria, enriquint així la biodiversitat de la nostra fauna urbana. Ocells que viuen en els arbres dels nostres parcs i jardins, les façanes de les cases o fins i tot en petits nius a la terra, i que amb els seus característics cants i colors impregnen de natura el nostre dia a dia.

L'espès arboretum del Jardí no podia quedar el marge i s'ha convertit en un dels seus llocs preferits, així que us convidem a descobrir el món de les aus de la mà del Gabinet de Didàctica del Botànic amb un curs d'iniciació a l'estudi i observació d'aus a la ciutat.

Aprofundeix amb nosaltres en la ciència de l'ornitologia per aprendre a distingir els diferents tipus d'aus que podem trobar a la ciutat i a les nostres zones verdes més properes. Tots els dies realitzarem una sessió teòrica i una altra pràctica en el Jardí, i per concloure farem una sortida a la Llera Vella del Riu Túria, per posar en pràctica tots els coneixements apresos.

INFORMACIÓ:
Davant qualsevol dubte o per a ampliar la informació sobre el curs podeu posar-vos en contacte amb el Gabinet de didàctica en el Tel. 963156818.

INSCRIPCIÓ:Cal reservar places, només a partir del primer dia de matrícula, mitjançant el formulari d'inscripció d'aquesta secció, cridant al 96 315 68 16, de dilluns a divendres de 10 a 14 hores, o per correu electrònic a cicbotanic@uv.es indicant el teu nom, cognoms, NIF, i telèfon de contacte.

Una vegada vos confirmem la plaça, heu de fer el pagament a qualsevol oficina de Bankia, al número de compte 2038-9651-69-6000157596.

El justificant cal fer-lo arribar al Jardí per fax (96 315 68 26), correu postal (Jardí Botànic-Excursions, c/de Quart, 80 46008), correu electrònic (cicbotanic@uv.es) o en persona (a la recepció).

PROGRAMA DEL CURS

1º DÍA. 28 D'OCTUBRE. INTRODUCCIÓ A L'ORNITOLOGIA.
- Mètodes d'observació: equip bàsic i complementari. Tècniques d'observació en el camp. Bibliografia general, guies de camp i altres fonts d'informació
- Identificació de les aus: elements en els quals hem de fixar-nos, normes i criteris generals a seguir en la identificació de les aus
- Grupos més importants:  inclosos els més difícils d'identificar i una aproximació a l'ús d'una clau dicotòmica, pràctica

2º DÍA. 30 D'OCTUBRE. LA CLASSE AUS
- Característiques generals: origen, biologia i anatomia
- El plomatge i el vol: Adaptacions de les aus relacionades amb el vol. El plomatge. Tipologia de plomes
- L'alimentació: sistema digestiu i tipus de becs que ens indicaran com és la seva alimentació
- Egagrópilas: aprendrem què són i realitzarem una pràctica per identificar les restes d'ossos inclosos en elles

3º DÍA. 6 DE NOVEMBRE. CLASSIFICACIÓ DE LES AUS.
- Nomenclatura: científica i llista patró dels noms vulgars.
- Principals grups d'aus europees: identificació per hàbitats, fenologia i comportament.
- Migració i conservació
- Aus exòtiques

4º DÍA. 9 DE NOVEMBRE. EIXIDA DE CAMP. 
A l'antiga llera del Túria, de 9 a 14h. Recomanem portar esmorzar, calçat còmode i prismàtics.

validxhtml validcss