CULTURA I COMUNICACIÓ | 2020

JARDINERIA ECOLÒGICA

(taller de vesprada)


CURS TEÒRIC-PRÀCTIC
PRIMER DIA DE MATRÍCULA: 16 SETEMBRE

Dates: 14, 16, 18, 21 i 23 d'octubre 
Lloc: Laboratori docent (planta baixa, esquerra)
Horari: de 16 a 19h
Preu: 60

Veure convocatòria de matins

Dirigit a: qualsevol tipus de públic que desitge iniciar-se al món de la jardineria i aprendre tècniques més ecològiques

Als nostres camps cada vegada ens allunyem més de l'abús d'aigua, insecticides, i fertilitzants, amb l'objectiu de contribuir a la conservació i protecció del medi ambient i la nostra salut. Aquests són els principis bàsics de la jardineria ecològica que aposta per tècniques racionals i respetuoses amb l'entorn, com la utilització de plantes autòctones o el control biològic de plagues. En aquest sentit el Jardí Botànic organitza aquest taller de jardineria ecològica on aprendràs a tenir unes plantes sanes i boniques de la manera més ecològica possible.

INFORMACIÓ:
Davant qualsevol dubte o per a ampliar la informació sobre el curs podeu posar-vos en contacte amb el Gabinet de didàctica en el Tel. 963156818.

INSCRIPCIÓ:
Cal reservar places, només a partir del primer dia de matrícula, mitjançant el formulari d'inscripció d'aquesta secció, telefonant al número 96 315 68 16, de dilluns a divendres de 10 a 14 hores, o per correu electrònic a cicbotanic@uv.es indicant el teu nom, cognoms, NIF, i telèfon de contacte.

Una vegada vos confirmem la plaça, heu de fer el pagament a qualsevol oficina de Bankia, al número de compte 2038-9651-69-6000157596. El justificant cal fer-lo arribar al Jardí per fax (96 315 68 26), correu postal (Jardí Botànic-Excursions, c/de Quart, 80 46008), correu electrònic (cicbotanic@uv.es) o en persona (a la recepció).

PROGRAMA DEL CURSO
 1ª SESSIÓ - EL SÒL: què és, com es forma, que tipus de sòl tenim i quin és el més adequat per a les diferents plantes. També veurem com és la seua estructura i com reconèixer les diferents textures.

Realitzarem unes senzilles pràctiques que ens ajuden a comprendre aquestes qüestions. Els alumnes podreu portar per a aquest dia una petita mostra del seu sòl (de la grandària d'un grapat més o menys), per a poder analitzar-ho.

• 2ª SESSIÓ - JARDINERIA ECOLÒGICA: parlarem d'aquest tipus de jardineria sostenible i de la seua importància, i també de quines són les plantes més adequades per al nostre clima, de les seues cures i de com gestionar millor els recursos que necessiten, fent un especial esment al món de la xerojardineria.

Durant la part pràctica aprendrem a conrear les plantes crasses i elaborarem una composició en un recipient. Cada alumne podrà portar el que més li agrade.

• 3ª i 4ª SESSIÓ - MULTIPLICACIÓ:  Aprendrem les diferents tècniques per a multiplicar i conrear les nostres plantes a través de llavors, esqueixos, "acodos", etc., a través d'una sessió majoritàriament pràctica.

• 5ª SESSIÓN - SANITAT VEGETAL ECOLÒGICA: quins són els seus principis bàsics, com detectar les principals plagues que ataquen a les nostres plantes i com combatre-les amb remeis ecològics, senzills i econòmics.

validxhtml validcss