CULTURA I COMUNICACIÓ | 2020

REHOGAR 


EXPOSICIÓ DE "MAKEA TU VIDA" 

DEL 24 DE SETEMBRE AL 6 DE GENER DE 2013 
Ampliem l'exposició fins al dia de reis, perquè tothom puga gaudir-la en vacances de nadal

ANTIC EDIFICI D'INVESTIGACIÓ. JARDÍ EXTERIOR
Activitat gratuïta amb l'entrada al jardí

Horari: a setembre de dilluns a diumenge de 10 a 20h. A octubre fins a les 19h, i de novembre a gener fins a les 18h.

T’imagines una casa on tots els objectes estan fets a base de residus? Materials al final de la seua vida útil que reben una segona oportunitat per crear noves peces funcionals i originals que fomenten l’ecodisseny i el do-it-yourself.

És la proposta de REHOGAR, un projecte expositiu de l’associació Makea tu vida que enguany celebra al Botànic la seua quinta edició. Un muntatge col·lectiu que transformarà l’Antic Edifici d’Investigació en una llar molt particular on el mobiliari i els diferents accessoris partiran del residu com a materia prima per a la seua construcció. Dissenyadors, arquitectes, artistes, estudiants i amateurs, presentaran les seues propostes mitjançant una convocatòria oberta que es reinventa cada any i que en aquesta ocasió tindrà com a repte la transformació d'aquest espai situat al cor del jardí, que va tancar les seues portes en el 2000 amb l'última remodelació del Botànic.

El recorregut, amb més de cinquanta peces originals, ens parla del quotidià proposant diferents solucions pràctiques, reproduïbles, accesibles a qualsevol persona i sobretot respectuoses amb el medi ambient. Una bona oportunitat per repensar la nostra casa i estil de vida, demostrant que un altre tipus de disseny sí és possible.

I és que ens trobem en un moment de la història en el qual es produeix a nivell mundial una quantitat incontrolada de residus. La tan actual obsolescència induïda dels productes en general, i dels objectes de l’hàbitat en particular, està produint un desaprofitament dels recursos del nostre planeta. Cada dia centenars d’usuaris decideixen que la vida útil d’un objecte ha acabat i el tiren al fem sense plantejar-se què ocorre després amb els seus residus.

Aquesta realitat evidencia la necessitat de plantejar els projectes no només des d’una perspectiva econòmica sinó també des d’una consciència social i ecològica. Perque el comfort i la sosteniblitat no tenen perquè estar dissociats. En aquest sentit treballa l'associació cultural Makea tu vida, que fomenta la reutilització creativa i que treballa per la sensibilització mediambiental sobre la problemàtica dels residus a la nostra societat.

Així sorgeix REHOGAR, una exposició lúdica i sorprenent pensada per a difondre la cultura de la reutilització, que es converteix en un joc de personificació dels objectes on tothom pot participar. Objectes que sentirem com a propis, al mateix temps que es revaloritzen i es converteixen en una cosa única. A més, de forma paral·lela a l’exposició s’organitzarà un cicle de conferències al voltant de l'ecodisseny. 

VEURE CONVOCATÒRIA REHOGAR 2013

Més informació:
www.makeatuvida.net
Rehogar 2012 a espores

validxhtml validcss