CULTURA I COMUNICACIÓ | 2020

NEGRE SOBRE BLANC O EL JARDÍ SOMIAT


OBRA PICTÒRICA DE NURIA FERRIOL 
DEL 26 DE MARÇ AL 26 DE MAIG DE 2013. AMPLIADA FINS AL 2 DE JUNY

SALA D'EXPOSICIONS. ENTRADA GRATUÏTA 

Horari: de dilluns a divendres de 10 a 14h i de 16 a 20h. Dissabtes i diumenges fins a les 18h.

El Botànic acull la mostra “Negre sobre Blanc o el Jardí Somiat” de Núria Ferriol a la sala d’exposicions del Jardí. Obra pictòrica de gran format inspirada en la natura, amb traços i textures en blanc i negre que ens mostren l’essència del món vegetal.

Una visió sense artificis amb dibuixos que suggereixen branques, arrels o copes d’arbres mitjançant abstracció, figuració, absència i presència, i rotunditat al traç però sense oblidar la subtilesa de les formes naturals. Records, passejos, impressions on el blanc es fusiona amb el negre per a crear un paisatge atemporal, el jardí somiat de Nuria Ferriol.

La interpretació en art és el que el jardí a la natura, en paraules d’Álvaro de los Ángeles. I es que els jardins ens permeten conrear allò que més ens agrada, són subjectius i selectius, una versió reduïda i idealitzada de la realitat què podem gaudir en la intimitat, exactament com l’art.

Per això aquest no és sols un projecte d’art sinó sobre l’art on Nuria ens convida a viatjar a través del procés creatiu fins al naixement d’una idea, des dels primers estímuls fins la culminació de l’obra. Un recorregut marcat pels textos de l’artista, i els d’Álvaro de los Ángeles i Rafael Ferriol, que podreu trobar al catàleg disponible a la tenda del Jardí, amb referències adreçades al cinema, al teatre o la literatura.

Nuria Ferriol, llicenciada en belles arts, és una artista valenciana especialitzada en pintura que compagina la docència amb la seua activitat artística. Quasi vint anys d’exposicions col·lectives i individuals conformen la seua trajectòria que culmina en aquesta mostra que podreu visitar fins al pròxim 26 de maig al Jardí Botànic de la Universitat de València.


EXPOSICIÓ: NEGRE SOBRE BLANC O EL JARDÍ SOMIAT

validxhtml validcss