CULTURA I COMUNICACIÓ | 2020
BOTÀNICA RECREATIVA

CURS PRÀCTIC

PRIMER DIA DE MATRÍCULA: 5 DE NOVEMBRE

Dates: 26 i 28 novembre, 3, 4 i 10 desembre 2012

Lloc: Laboratori docent (planta baixa, esquerra)

Horari: de 16 a 19h

Preu: 60€

La gran varietat de plantes aromàtiques i medicinals del nostre entorn ens ofereixen un ventall d'aplicacions i posibilitats que, encara avui, són la base d'estudi de industries farmacèutiques o cosmètiques.

Així, per conèixer més de prop algunes d'aquestes magnífiques propietats que ens ofereix el món vegetal, el Gabinet de didàctica del Jardí Botànic i Ginkgo Milenario  organitzen aquest curs pràctic de botànica recreativa amb el que podrem aprendre, de forma senzilla i natural, a fabricar diferents productes cosmètics i de neteja que utilitzem al nostre dia a dia. Xampús, tònics, cremes, netejadors, repelents per a insectes, etc. totalment ecològics que destacaran pels seus agradables aromes.

INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ:

Cal reservar places, només a partir del primer dia de matrícula, mitjançant el formulari d'inscripció d'aquesta secció, telefonant al número 96 315 68 06, tots els dies de 10 a 13 hores, o per correu electrònic a cicbotanic@uv.es indicant el teu nom, cognoms, NIF, i telèfon de contacte.

Una vegada vos confirmem la plaça, heu de fer el pagament a qualsevol oficina de Bankia, al número de compte 2038-9651-6960-00157596. El justificant cal fer-lo arribar al Jardí per fax (96 315 68 26), correu postal (Jardí Botànic-Excursions, c/de Quart, 80 46008), correu electrònic (cicbotanic@uv.es) o en persona (a la recepció).

PROGRAMA DEL CURS

DIES 1 I 2: COSMÈTICA NATURAL I SENZILLA

- Crema d'àloe

- Preparació de remeis, com es fan i per a què
serveixen? i les diferentes preparacions en forma d'infusió, decocció, tintura, xarop, olis d'infusió, ungüent, cremes, compreses i emplastres


DIA 3: RECEPTES DE COSMÈTICA NATURAL

- Xampús

- Tònics per al cos

- Sals de bany


DIA 4: SABONS

- Què són els sabons?

- Com es fan?

- Plantes sabonoses: la saponària, el saboner xinés, etc.

- Receptes de sabó: sabó cremós de tocador, sabó


DIA 5: HERBES PER A LLAVAR I NETEJAR
- Receptes de netejadors naturals biodegradables:

  Econetejador, Recepta de netejador de mobles

- Mescles repel·lents d’insectes

- Usos d'herbes per a la casa

validxhtml validcss