CULTURA I COMUNICACIÓ | 2020
JARDINERIA ECOLÒGICA

CURS TEÒRIC-PRÀCTIC


PRIMER DIA DE MATRÍCULA: 22  D'OCTUBRE

Dates: 12, 14, 19 i 21 de novembre 

Lloc: Laboratori docent (planta baixa, esquerra)

Horari: de 16 a 19h

Preu: 52€

Dirigit a: qualsevol tipus de públic que desitge iniciar-se al món de la jardineria i aprendre tècniques més ecològiques

Als nostres camps cada vegada ens allunyem més de l'abús d'aigua, insecticides, i fertilitzants, amb l'objectiu de contribuir a la conservació i protecció del medi ambient i la nostra salut. Aquests són els principis bàsics de la jardineria ecològica que aposta per tècniques racionals i respetuoses amb l'entorn, com la utilització de plantes autòctones o el control biològic de plagues. En aquest sentit el Jardí Botànic organitza aquest taller de jardineria ecològica on aprendràs a tenir unes plantes sanes i boniques de la manera més ecològica possible.

INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ:

Cal reservar places, només a partir del primer dia de matrícula, mitjançant el formulari d'inscripció d'aquesta secció, telefonant al número 96 315 68 06, tots els dies de 10 a 13 hores, o per correu electrònic a cicbotanic@uv.es indicant el teu nom, cognoms, NIF, i telèfon de contacte.

Una vegada vos confirmem la plaça, heu de fer el pagament a qualsevol oficina de Bankia, al número de compte 2038-9651-6960-00157596. El justificant cal fer-lo arribar al Jardí per fax (96 315 68 26), correu postal (Jardí Botànic-Excursions, c/de Quart, 80 46008), correu electrònic (cicbotanic@uv.es) o en persona (a la recepció).

PROGRAMA DEL CURSO

1ª SESSIÓ - EL SÒL: què és, com es forma, que tipus de sòl tenim i quin és el més adequat per a les diferents plantes. També veurem com és la seua estructura i com reconèixer les diferents textures.

Realitzarem unes senzilles pràctiques que ens ajuden a comprendre aquestes qüestions. Els alumnes podreu portar per a aquest dia una petita mostra del seu sòl (de la grandària d'un grapat més o menys), per a poder analitzar-ho.

• 2ª SESSIÓ - JARDINERIA ECOLÒGICA: parlarem d'aquest tipus de jardineria sostenible i de la seua importància, i també de quines són les plantes més adequades per al nostre clima, de les seues cures i de com gestionar millor els recursos que necessiten, fent un especial esment al món de la xerojardineria.

Durant la part pràctica aprendrem a conrear les plantes crasses i elaborarem una composició en un recipient. Cada alumne podrà portar el que més li agrade.

3ª SESSIÓ - MULTIPLICACIÓ:  Aprendrem les diferents tècniques per a multiplicar i conrear les nostres plantes a través de llavors, esqueixos, "acodos", etc., a través d'una sessió majoritàriament pràctica.

• 4ª SESSIÓN - SANITAT VEGETAL ECOLÒGICA: quins són els seus principis bàsics, com detectar les principals plagues que ataquen a les nostres plantes i com combatre-les amb remeis ecològics, senzills i econòmics.

validxhtml validcss