CULTURA I COMUNICACIÓ | 2019
I FORUM D'INCENDIS DE LA UV

UN PUNT DE TROBADA ENTRE UNIVERSITAT I AJUNTAMENTS

DIA: 19 de octubre

HORARI: de 9.30h a 13.30h

LLOC: Auditori Joan Plaça

DIRIGIT A: representants de les corporacions municipals i  especialistes de la Universitat de València en la temàtica

ENTRADA I AFORAMENT LIMITATS


La Universitat de València, a través del Vicerectorat de Participació i Projecció Territorial, organitza el I Fòrum d'Incendis Universitat de València- Ajuntaments.


La Comunitat Valenciana s'ha enfrontat aquest estiu al major desastre natural de les últimes dues dècades per l'efecte devastador dels incendis forestals. Més de 60.000 hectàrees arrasades, quasi la meitat de tota la superfície cremada en tota Espanya, que han afectat als territoris de Benaixeve, Cortes de Pallás, Andilla i Xulilla principalment.


El Fòrum pretén reflexionar sobre aquesta recent onada d'incendis esdevinguda a l'interior valencià, amb l'objectiu de detectar les necessitats dels municipis afectats i les respostes i solucions que es proposen des de la comunitat investigadora de la Universitat de València.


La jornada que tindrà lloc divendres que ve 19 d'octubre, en l'Auditori Joan Plaça del Botànic, està dirigida d'una banda als principals representants de les corporacions municipals, alcaldes, regidors de medi ambient, de promoció socioeconòmica i cultura, i el seu equip de tècnics, i per una altra al personal docent i investigador de la Universitat de València expert en els múltiples aspectes que es deriven d'una catàstrofe de tals dimensions, territori, repoblació forestal, participació ciutadana, didàctica, economia, desenvolupament local, patrimoni, etc.


Una iniciativa interessant i necessària que persegueix posar en relació les possibilitats de treball entre les entitats locals valencianes i el conjunt d'especialistes de la Universitat de València.

PROGRAMA
9’30 h. Inauguració de la jornada per part del Rector Magnífic de la Universitat de València, Sr. Esteban Morcillo Sánchez.
10 h. Conferències de presentació: “Los grandes incendios del verano de 2012 en Valencia” Alejandro Pérez Cueva Departament de Geografia.Universitat de València. “El desarrollo rural como vitamina contra los incendios rurales” Santiago Arévalo Llácer Alcalde d’Enguera. “La prevención como desarrollo rural” Manuel Civera Salvador Alcalde d’Alcublas.
11.15 h. Café.
11’45 h. Debat: Les necessitats de les entitats locals enfront dels incendis. Les respostes i solucions del col·lectiu investigador universitari. 
13’30 h. Cloenda, conclusions i compromisos.
Més informació en: projeccio.uv.es
validxhtml validcss