CULTURA I COMUNICACIÓ | 2021

TALLER DE CIANOTIPIA


APRÈN L'ORIGEN DE LA FOTOGRAFIA 


PRIMER DIA DE MATRICULA: 15 D'OCTUBRE

Dates: 9 i 10 de novembre de 2012 

Lloc: Laboratori docent 

Horari: divendres de 18 a 21h, i dissabte de 10 a 15h, i de 16.30h i de 18.30h 

Preu: 70€ (tots els materials inclosos, papers, químics..)

Dirigit a: qualsevol tipus de públic que desitge inciar-se a les tècniques antigues de fotografia 

La paraula cianotipia amaga tècnica i creativitat, i és un procés fotogràfic inventat a mitjan segle XIX basat en la sensibilitat de sals fèrriques als rajos ultraviolats. Gràcies a ella, obtindrem belles imatges d'una característica tonalitat blava. A més, aquesta tècnica està íntimament relacionada amb la botànica, tant és així que el primer llibre de la història publicat íntegrament amb imatges fotogràfiques és un herbari d'algues que la botànica britànica Anna Atkins va realitzar mitjançant aquesta tècnica.

Al taller, aprendrem més sobre aquesta relació i també sobre els orígens de la fotografia, a més de conèixer els secrets d'aquest procés senzill i econòmic amb el qual no necessitem un laboratori estanc a la llum, i en el qual el revelat sorgeix gràcies a l'exposició de la superfície fotosensible de les imatges als rajos solars.

A més, es tractarà la preparació dels químics, el procés pràctic per obtenir cianotipies sobre diferents suports, i alguns conceptes clau per entendre qualsevol tècnica fotogràfica. Tot amb un valor afegit, s'usarà el propi Jardí Botànic per recol·lectar elements per als fotogrames o fins i tot per obtenir imatges fotogràfiques que ens serveixquen de negatius d'alguns treballs.

Les professores són Rosa Campos i Pilar Beltrán, que desenvolupen el seu treball creatiu en el camp de la fotografia i des de 2011 formen el col·lectiu Estudio Gelatinobromuro, amb el qual organitzen tallers i cursos relacionats amb la imatge fotogràfica.

INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ:

Cal reservar places, només a partir del primer dia de matrícula, mitjançant el formulari d'inscripció d'aquesta secció, telefonant al número 96 315 68 06, tots els dies de 10 a 13 hores, o per correu electrònic a cicbotanic@uv.es indicant el teu nom, cognoms, NIF, i telèfon de contacte.

Una vegada vos confirmem la plaça, heu de fer el pagament a qualsevol oficina de Bankia, al número de compte 2038-9651-6960-00157596  

El justificant cal fer-lo arribar al Jardí per fax (96 315 68 26), correu postal (Jardí Botànic-Excursions, c/de Quart, 80 46008), correu electrònic (cicbotanic@uv.es) o en persona (a la recepció).

POTS DESCARREGAR ACÍ EL PROGRAMA DEL TALLER:


TALLER DE CIANOTIPIA

validxhtml validcss