CULTURA I COMUNICACIÓ | 2020
LA BOTÀNICA DEL FORMATGE

CURS DE TAST, MARIDATGE I ELABORACIÓ DE FORMATGES ESPANYOLS D.O.


PRIMER DIA DE MATRICULA: 15 D'OCTUBRE

Dates: 5, 6 i 7 de novembre del 2012

Lloc: Sala Cavanilles

Horari: de 18 a 21h

Preu: 50€

Dirigit a: qualsevol tipus de públic interessat al món del tast i l'elaboració del formatge.

Les formatgeries tradicionals tornen a agafar força al nostre país apostant per una elaboració artesanal de qualitat. Formatges vells, guarits, cremosos, frescs, suaus, forts… per a tots els gustos, que aspiren a guanyar-se el distintiu “Denominació d'Origen Protegida” (DPO) per a conservar les diferents tècniques i sabors de cada localització geogràfica, i que ja han obtingut 27 formatges espanyols.

Però sabies que les plantes també formen part d'aquesta procés d'elaboració artesanal? La flor del card, una planta molt habitual de la conca mediterrània, s'utilitza per a fabricar coagulants vegetals que substitueixen la pràctica habitual amb animals que s'emprava per a quallar els formatges. Un mètode més ràpid i fàcil d'emmagatzemar que s'utilitza en alguns tan coneguts i saborosos com la Torta de casar. Però también el vinagre i el llimó també poden suplir la funció acidificant dels bacteris als formatges de tipus fresc, i a més són innombrables les combinacions d'espècies i formatges que es realitzen per a intensificar el seu sabor.

Des del Jardí Botànic volem recolzar els productes artesanals, per açò vos convidem a participar en un recorregut gustatiu pel món dels formatges de la mà José Tomás Acosta. Un curs on parlarem de la història, el procés d'elaboració, les varietats més importants i els beneficis d'aquests nutritius productes làctics.

A més catarem una selecció dels millors formatges espanyols amb DOP acompanyats per diferents vins, caves i cerveses, i elaborarem un receptari amb diferents plats realitzats amb formatge. Una cita per a assaborir, aprendre i gaudir a la qual els amants dels formatges no poden faltar.

INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ:

Cal reservar places, només a partir del primer dia de matrícula, mitjançant el formulari d'inscripció d'aquesta secció, telefonant al número 96 315 68 06, tots els dies de 10 a 13 hores, o per correu electrònic a cicbotanic@uv.es indicant el teu nom, cognoms, NIF, i telèfon de contacte.

Una vegada vos confirmem la plaça, heu de fer el pagament a qualsevol oficina de Bankia, al número de compte 2038-9651-6960-00157596. El justificant cal fer-lo arribar al Jardí per fax (96 315 68 26), correu postal (Jardí Botànic-Excursions, c/de Quart, 80 46008), correu electrònic (cicbotanic@uv.es) o en persona (a la recepció).

POTS DECARREGAR ACÍ EL PROGRAMA DEL CURSO:

validxhtml validcss