CULTURA I COMUNICACIÓ | 2019

JORNADA DE CACTUS I SUCULENTES


ACTIVITAT GRATUÏTA AMB L'ENTRADA DEL BOTÀNIC


DIES: 6 I 7 D'OCTUBRE DEL 2012

LLOC:  Jardí exterior

L'hivernacle de plantes crasses del Botànic torna a obrir les seues portes al públic després d'una intensa reforma, i per a celebrar-lo el Jardí organitza un cap de setmana ple d'activitats al voltant d'aquestes plantes tan característiques, en col·laboració amb ACYS, l'Associació d'Amics dels Cactus i altres Suculentes.

Viveristes i conreadors exhibiran a la plaça Carles Pau del Botánico multitud d'exemplars que podran ser adquirits pel públic durant tot el cap de setmana. A més hauran conferències i visites guiades per l'extensa col·lecció de cactus i suculentes del Jardí. Una superfície de 1.200 m2 amb les espècies més representatives dels deserts africans i americans amb milers de formes diferents.

Però l'autèntic protagonista serà l'hivernacle de cactus conegut com la “Caseta del Romaní” que també serà visitat, i on trobareu les crasses més sensibles a les baixes temperatures, amb una impressionant col·lecció de mamilàries, el grup de plantes monstruoses i les curioses plantes pedra. Un edifici totalment reformat que albergarà una nova exposició permanent al Jardí de caràcter divulgatiu sobre les plantes suculentes.

ACYS, amb seu en el Jardí Botànic, es dedica a promocionar i divulgar coneixements sobre aquest tipus de plantes i és tot un referent a la Comunitat Valenciana des que va ser fundada a la fi dels noranta al Jardí per l'expert Antonio Gómez, per iniciativa del catedràtic de botànica Manuel Costa, director del Botànic en aquell moment.

Una estupenda oportunitat per a conèixer millor l'apassionant món dels cactus i les suculentes,  autèntiques supervivents de les zones més àrides del planeta.

Més informació: acysvalencia.blogspot.com.es


PROGRAMA DE LA JORNADA

DISSABTE 6 D'OCTUBRE

10 a 18h. Mostra de cultivadors i viveristes a la plaça Carles Pau

11h. Conferència “Euphorbia”  a la Sala Cavanilles

A càrrec d'Eduardo Alcalde, president d'ACYS i membre de l'IES (International Euphorbia Society)

12.30h. Conferència “La aventura de las plantas en el medio árido” a la sala Cavanilles

A càrrec de Jöel Lodé, naturalista i autor de varios llibres ademés de membre de la Comissió Botànica de la UNESCO (IOS) i de  l'Institut d'Estudis Almerienses.

DIUMENGE 7 D'OCTUBRE

10 a 18h. Mostra de cultivadors i viveristes a la plaça Carles Pau

11h i 12h. Visites guiades per al públic a la Caseta del Romaní i per la zona de cactus i suculentes del Botànic.

validxhtml validcss