CULTURA I COMUNICACIÓ | 2021
TALLER D'ESPART A L'ESTUFA FREDA

AMB L'ARTISTA SIMONE SIMONS


PRIMER DIA DE MATRÍCULA: 14 DE MAIG

Dates: 2, 9, 16, 23 i 30 de juny del 2012

Lloc: Espai Estufa freda

Horari: dissabtes de 11.00 a 12.30h

Preu: 40€

Dirigit a: qualsevol tipus de públic interessat en l'artesania de l'espart

Per a fabricar cistelles, catifes, cordes, cabassos, alforjas, espardenyes… al llarg de la història l'espart ha sigut molt utilitzat per a confeccionar tot tipus d'objectes d'ús domèstic. Un tipus d'artesania molt vinculada a la nostra cultura tradicional que aprofita la fulla d'aquesta gramínia, Stipa tenacissima,  que s'estén de forma natural per tot el mediterrani, formant autèntiques mates conegudes com atochas. Però aquesta pràctica sostenible i respectuosa amb l'entorn natural ha caigut en desús pel gir del mercat cap a un altre tipus de materials menys elaborats i més contaminants com el plàstic.

Per açò i amb motiu de l'exposició d'escultura  Nius, Somnis i Temps de Josep Albert, que trobareu en l'exterior del Jardí fins al pròxim 10 de juny, el Botànic us convida a descobrir de la mà de l'artista Simone Simons aquest tipus d'artesania tan elaborada que volem posar en valor. Tots els dissabtes del mes de juny al matí podreu aprendre les diferents tècniques d'aquest ofici amb el qual acabareu creant loes vostres pròpies peces que podreu portar-vos a casa. A les primeres classes, Simone us ensenyarà a trenar l'espart i a elaborar el material per a després transformar-ho en un disseny concret. Després, aprendreu a cosir-ho i trenar-ho per a construir l'objecte desitjat, fins que finalment podreu personalitzar-ho al vostre gust amb un altre tipus d'objectes i materials. 

Descobreix les moltes possibilitats creatives de l'espart  al marc incomparable del Botànic.

Simone Simons: aquesta artista holandesa establida a Xelva és coneguda internacionalment en l'àmbit de l'escultura contemporània per les seues “màquines musicals”, que us animem a conèixer en la seua pàgina web www.boschsimons.com. Però a més, ha desenvolupat recentment al costat de dues companyes la marca “trendzadesign” per a l'elaboració artesanal de tot tipus de dissenys amb espart en sèries limitades. Més informació en trendzadesign.blogspot.com.

INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ:

Cal reservar places, només a partir del primer dia de matrícula, mitjançant el formulari d'inscripció d'aquesta secció, telefonant al número 96 315 68 06, tots els dies de 10 a 13 hores, o per correu electrònic a cicbotanic@uv.es indicant el teu nom, cognoms, NIF, i telèfon de contacte.

Una vegada vos confirmem la plaça, heu de fer el pagament a qualsevol oficina de Bankia, al número de compte 2038-9651-6960-00157596 (atenció, ha canviat el número de compte antic!) 

El justificant cal fer-lo arribar al Jardí per fax (96 315 68 26), correu postal (Jardí Botànic-Excursions, c/de Quart, 80 46008), correu electrònic (cicbotanic@uv.es) o en persona (a la recepció).


TALLER D´ESPART AMB SIMONE SIMONS

validxhtml validcss