CULTURA I COMUNICACIÓ | 2020
MADAGASCAR EN PERILL

PAISATGES NATURALS I HUMANS


DEL 20 DE DESEMBRE DE 2011 AL 12 DE FEBRER DE 2012. SALA D'EXPOSICIONS

ENTRADA GRATUÏTA

Horari: de dilluns a divendres de 10 a 14h i de 16 a 20h. Dissabtes i diumenges fins a les 18h.

El Jardí Botànic i la Fundació Agua de Coco presenten “Madagascar en perill. Paisatges naturals i humans”. Una exposició fotogràfica que ens transportarà fins a l’illa més gran i diversa del continent africà, mitjançant els paisatges als que la Fundació desenvolupa els seus projectes ambientals i socials.

Madagascar, terra de lèmurs i baobabs, és una gran font de riquesa biològica per la diversitat d'espècies i paisatges únics que posseeix, gràcies als seus més de 80 milions d'anys d'aïllament. Frondoses selves, deserts secs i càlids, profunds manglars i extenses zones herbàcies inunden l'illa, però actualment es troben sota l'amenaça de la desforestació que ha acabat ja amb dos terços de la superfície boscosa. Un gran problema mediambiental que ha desembocat en un intens procés de desertificació que assota a tot el territori i que podrem observar de prop a la exposició a través del magnífic treball fotogràfic realitzat per Gérard Fournier, Vincent Verra i Paco López.

Alteració de l'hàbitat, erosió del sòl, escassetat d'aigua, pèrdua d'espècies… una cadena de conseqüències que influeix directament sobre la qualitat de vida de la població malgache, i que ha portat a la Fundació Agua de Coco ha impulsar diferents projectes humanitaris per canviar aquesta situació mitjançant l'educació com a motor de desenvolupament. A més, realitzen un altre tipus de projectes addicionals, quan les autoritats o comunitats locals sol·liciten la seua col·laboració. És el cas d'un "projecte de restauració de manglars" que s'està portant actualment a Madagascar, on col·laboren un equip multidisciplinari de botànics i naturalistes, entre els quals es troben investigadors del Jardí Botànic de la Universitat de València i que han servit de vincle per a la realització de la mostra.

Agua de Coco, que va començar la seua marxa a Cambodja, treballa per la inclusió social dels col·lectius més afectats en països del Sud, especialment amb els xiquets, lluitant contra l'explotació infantil i la prostitució, afavorint la seua integració social i inculcant hàbits d'higiene i salut, i de respecte per l'hàbitat natural que els envolta.

D'entre els diferents projectes que lideren destaquem la creació d'escoles i centres de formació, programes d'atenció a les famílies, centres d'educació ambiental o la sensibilització davant la igualtat de gènere. 

Vos convidem  a visitar aquesta mostra amb missatge que pretén sensibilitzar-nos davant la realitat social i mediambiental de molts països del continent africà, i que podreu trobar en la sala d'exposicions del Jardí Botànic fins al pròxim 12 de febrer.

Més informació: www.aguadecoco.org

Descàrrega ací el dossier informatiu de la Fundació Aigua de Coco:

validxhtml validcss