CULTURA I COMUNICACIÓ | 2020
WILDLIFE PHOTOGRAPHER OF THE YEAR 2011

TORNA LA MILLOR FOTOGRAFIA DE NATURA


DEL 9 DE NOVEMBRE A L'11 DE DESEMBRE. SALA D'EXPOSICIONS

ENTRADA GRATUÏTA

Horari: de dilluns a divendres de 10 a 14h i de 16 a 20h. Dissabtes i diumenges fins a les 18h.

Torna al Botànic, per sisè any consecutiu, l'exposició Wildlife Photographer of the Year 2011, el concurs de fotografia de natura més prestigiós del món organitzat pel Museu d'Història Natural de Londres i la BBC Wildlife Magazine amb el patrocini de Veolia Environnement.

Una col·lecció de 90 fotografies inèdites, d'entre les més de 31.000 imatges presentades al concurs, captades per fotògrafs de fins a 25 països diferents, i que té entre els seus objectius principals el que "persones de tot el món admiren l'esplendor, el drama i la varietat de la vida en la Terra".

A més del premi principal, “Veolia Environnement. Wildlife Photographer of the Year” a la fotografia més impactant, el certamen compta amb diferents categories: forma i composició, comportament animal en mamífers, aus i altres animals, natura en blanc i negre, elogi a les plantes, animals al seu entorn, natura urbana, terres verges, món submarí, retrats d'animals. També compta amb diferents seccions especials com el Premi Planeta Terra i el Premi Gerald Durrell d'Espècies Amenaçades, que cerquen sensibilitzar a l'espectador, o el Premi Eric Hosking i la secció per a Joves Fotògrafs de la Natura, que pretenen implicar als talents més precoços. Finalment, esmentar la nova secció creada enguany amb el Premi Reporter de la Natura que premiarà la millor seqüència de fotografies que narre una història il·lustrada sobre un comportament animal o alguna temàtica mediambiental. Un concurs cada vegada més complet que enalteix als fotògrafs com a vertaders defensors de la natura.

Des del Jardí Botànic vos convidem a gaudir d'aquesta magnífica mostra que estarà del 9 de novembre a l'11 de desembre en la sala d'exposicions, amb la que a més, podreu acostar-vos a la realitat dels boscos i els hàbitats dels cinc continents a través dels seus paisatges, i la fauna i flora que els habiten. Celebra amb nosaltres el 2011, Any Internacional dels Boscos.

FOTÒGRAFS ESPANYOLS GUARDONATS:

- Franscisco Mingorance, guanyador de la secció Forma i Composició, amb “Lienzo de Naturaleza” que reflecteix les diferents tonalitats del Riu Negre en oxidar-se les menes amb metalls que contenen les seues aigües. Mingorance també ha obtingut un Esment d'Honor, en la mateixa categoria, per “Lanzarote a la luz de la luna”, un paisatge nocturn de l'illa volcànica, i un Esment d'Honor i un altre Especial, en la categoria d'Elogi a les plantes, per “Tajinaste Rojo” i “Las flores del volcán” respectivament, ambdues preses a l'illa de Tenerife.

- Jordi Chías Pujol, guanyador del Premi Planeta Terra amb “Tortuga en problemas”, una impactant fotografia d'una tortuga marina embullada en una xarxa a la deriva.

- Daniel Beltrá, finalista del Premi Planeta Terra amb “El último árbol”, captada en una plantació de palmells a l'illa de Borneo en Indonèsia.

- Jordi Busqué, amb un Esment d'Honor per “Cactus del desierto de sal” en la categoria d'Elogi a les plantes, que ens mostra els cardons centenaris en El Salar de Uyuni (Bolívia)

- Juan Jesús González Ahumada, amb Esment d'Honor en la categoria de Retrats Animals per “Carraleja común”, un impactant primer plànol d'aquest curiós insecte.


WILDLIFE PHOTOGRAPHER OF THE YEAR 2011

validxhtml validcss