CULTURA I COMUNICACIÓ | 2020
BOSCOS ENCAPSULATS

INTERVENCIÓ ARTÍSTICA D'ANA DONAT

03 novembre - 18 desembre 2011

Ampliada fins al 08 de gener!

ESTUFA FREDA

Horari d'apertura: De 10 a 14h i de 16 a 18h.

ENTRADA GRATUÏTA PER ALS VISITANTS DEL JARDÍ

Des del Jardí Botànic i amb motiu de l’Any Internacional dels Boscos vos presentem “Boscos Encapsulats”, una intervenció artística d’Ana Donat que podreu trobar a l’Estufa Freda del Jardí del 3 de novembre al 18 de desembre d’aquest any.

Fulles, plàstics, escorces, papers, corda, llandes, fibres...una mescla de materials, colors i aromes conformen aquesta original exposició que ens trasllada a  allò més profund del bosc i ens porta a reflexionar sobre el seu estat actual de conservació i el seu futur. Un toc d'atenció davant l'ús il·legítim que fem de la natura, però “No hi ha una denúncia agressiva” comenta l’artista, invitant-nos a interaccionar amb la mostra i treure les nostres pròpies conclusions “Intente que l’espectador se senta atret per quelcom sensorialment bell, harmoniós i després, quan és conscient del que expressa, percep el missatge negatiu (moltes vegades a través de la ironia).” Mitjançant diferents instal·lacions, podrem endinsar-nos en un bosc de fem, vestir-nos de natura o meditar davall la mar de consciències de paper, sense oblidar-nos de passar per la tenda de souvenirs.

“...S’observa molt bé aquesta dualitat davant la fascinació per la natura i davant la realitat de la seua destrucció. És un retorn al món del que procedim, vestir-nos de natura i en aquesta tornada hi ha un desig de trobar-nos a nosaltres mateixos, de retrobar la nostra veritable essència humana. És la senda de Rousseau: és la civilització la que deshumanitza l'home, és la natura la que el fa humà...”. “...Però no es queda en la superfície, amb gran encert ens advertix que prenem la natura com una roba de lleva i posa, que la usem i la rebutgem, que arribem a ella amb els nostres automòbils monovolumen i l'espremem sense donar-li res a canvi. És una natura utilitària, festiva, a un pas del parc d'atraccions..." Una bona descripció de l'escriptor i professor de periodisme de la Universitat de València, Martí Domínguez per al catàleg d'aquesta exposició itinerant, que va començar la seua marxa l'any passat a l’Espai d’Art La Llongeta de la CAM a València i que reflecteix l'heterogeneïtat acadèmica de l'artista Ana Donat amb estudis en disseny, paisatgisme, psicologia i arts plàstiques.

La inauguració tindrà lloc a l'Estufa Freda del Jardí el dijous 3 de novembre a les 18h.

Més informació:

Entrevista amb Ana Donat. Art, ciència i la necessitat de conèixer. Carmen Gràcia. Revista Mètode


Descarrega ací el fullet de l'exposició:


BOSCOS ENCAPSULATS

validxhtml validcss