CULTURA I COMUNICACIÓ | 2020
WILDLIFE PHOTOGRAPHER OF THE YEAR 2010

TORNA LA MILLOR FOTOGRAFIA DE NATURA

SALA D'EXPOSICIONS

ENTRADA GRATUITA

Horari: de 10 a 14h i de 16 a 18h. Dilluns tancat

L’exposició Wildlife Photographer of the Year 2010, el premi de fotografia de natura més prestigiós del món, organitzat per el Museu d’Història Natural d’Anglaterra i la BBC Wildlife Magazine i patrocinat per Veolia Environnement, torna per cinquena vegada al Jardí Botànic.

El concurs, que ja ha de triar les 95 imatges guanyadores entre les més de 40.000 que es presenten, te entre els seus objectius que “persones de tot el món admiren l’esplendor, el drama i la varietat de la vida a la Terra”. Així, aprofitant que en 2010 estem celebrant l’any de la biodiversitat, és el moment perfecte per gaudir d’aquest recull de les fotografies més impactants i belles dels animals i paisatges del nostre Planeta.

Les diferents categories que hi ha són: el Premi principal, i els premis Planeta Terra i Gerald Durrell. A banda de les diferents seccions: forma i composició, aus, mamífers, altres animals, el món submarí, elogi de les plantes, natura en blanc i negre, retrats d’animals, la natura a les ciutats i els jardins, terres verges, animals al seu entorn i joves fotògrafs de la natura. 

Enguany hi ha quatre guardons a fotògrafs espanyols:

- Ana Retamero, guanyadora de la secció Elogi de les Plantes, per una foto d’un camp de dents de lleó titulada “un dosser de dents de lleó”.

- Juan Carlos Muñoz, finalista al Premi Gerald Durrell, amb la foto “un espectador”, feta a Borneo i imatge del nostre cartell de l’exposició.

- Nano Cordovilla, amb una Menciód d’Honor a la secció Món Submarí, amb la foto “cormorà embadocat” obtinguda a Mèxic.  

- Javi Montes, Menció Especial a la secció Retrats d’Animals, amb la foto “el milà plana”, que és la imatge triada per il·lustrar el catàleg d’enguany.

Per últim, cal recordar la polèmica que ha generat la foto guanyadora del concurs del fotògraf Jose Luis Rodríguez, que finalment va ser retirada i desqualificada a principi d’aquest any  en considerar després d’una investigació que la imatge no havia complert les regles del concurs perquè el llop de la imatge era un animal domesticat. Aquesta informació li ha costat el premi i que la imatge siga eliminada de la mostra però el fotògraf mai a confirmat l’acusació.


WILDLIFE PHOTOGRAPHER OF THE YEAR 2010

validxhtml validcss