CULTURA I COMUNICACIÓ | 2020
LES PLANTES TINTÒRIES I LES SEUES QUALITATS

EL COLOR A LA VESTIMENTA ANTIGA

Primer dia de matrícula: 1 de març

Dates: 20, 21 i 22 d'abril

Lloc: Sala Cavanilles i Laboratori docent del Jardí Botànic

Horari: de 9.30 a 14h i de 16 a 19h

Preu: 90€

Nombre màxim d’alumnes: 25

Dirigit a: alumnes de les Facultats d’Història, Farmàcia, Biologia i a tots aquells alumnes i investigadors interessats amb el tema. L’assistència al curs es convalidarà per 2 crèdits de lliure elecció.

DESCRIPCIÓ:

Hi ha un actual interès per l’estudi de les tecnologies antigues i les seues aplicacions a l’actualitat, per retornar a l’ús de matèries primeres d’origen natural. En aquest àmbit sembla interessant plantejar un curs sobre la industria tintorea a l’antiguitat. En aquest curs es desenvoluparà un estudi, tant teòric com pràctic, de les matèries primeres usades al passat, particularment a l’època romana, per tintar fibres tèxtils. També s’estudiaran els diferents procediments , mètodes i tècniques d’obtenció d’aquestos tints, a partir de plantes tintòries descrites a fonts de l’època clàssica.

El curs està organitzat pel Jardí Botànic de la Universitat de València i pel Departament de Historia de l’Antiguitat i de la Cultura Escrita amb el suport del Projecte Internacional DressID

INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ:

L'assistència al cicle complet es pot convalidar per 2 crèdits de lliure elecció. Cal matricular-te des del 1 de març amb la butlleta de inscripció que trobareu a aquesta pàgina des d’eixe dia. 

També pots matricular-te per telèfon (96 315 68 00/06), o enviant un e-mail a cicbotanic@uv.es  amb les següents dades: nom i cognoms, NIF, adreça postal completa i telèfon de contacte.

El preu per a obtenir els crèdits és de 90€. 

Una vegada rebeu la resposta, com a que esteu matriculats, heu de fer el pagament a qualsevol oficina de Bancaixa, al número de compte 2077 0009 91 3101820312.

Després cal fer arribar al Jardí una copia del justificant amb el vostre nom, per fax (96 315 68 26), correu ( Jardí Botànic-Cursos, C/Quart 80. 46008, València), correu electrònic (cicbotanic@uv.es ) o en persona (a la recepció).

POTS DESCARREGAR ACÍ EL PROGRAMA:

validxhtml validcss