CULTURA I COMUNICACIÓ | 2020
FESTIVAL: LA RUTA MÁS CORTA

7ª EDICIÓ DEL CERTAMEN VALENCIANO DE CORTOMETRAJES

DIA: 21 DESEMBRE 2019 

DESCRIPCIÓ

El barri del Botànic acull enguany el festival “La Ruta más corta”, la setena edició d’aquest certamen valencià de curtmetratges organitzat per l’Institut Valencià de Cultura, que pretén acostar a l’espectador a qüestions d’actualitat mitjançant els creadors audiovisuals locals, amb un gest extra a l’entorn musical i al públic infantil. Una iniciativa que es celebra sempre el dia 21 de desembre, el dia més curt de l’any i el dia Internacional del Curtmetratge, on el Jardí Botànic no podia faltar projectant l’eix temàtic central del festival, “Estem verds”, sobre crisi climàtica.

Com és habitual, el festival es divideix en tres sessions que es projecten en diferents espais emblemàtics i acollidors del barri amfitrió, amb l’objectiu de crear un itinerari pel districte. Granissat Estudi Creatiu serà l’encarregat d’encetar la jornada a les 12.30 h amb “La Ruteta”, una sessió dedicada al públic infantil.

Ja de vesprada, a les 18 h, tindrà lloc la sessió central “Estem verds” a la Sala Hort de Tramoieres del Jardí Botànic per reflexionar tots junts sobre aquesta situació d’emergència ambiental global i que encara no estem afrontant com cal, mitjançant una selecció de projeccions locals que tractaran aquesta temàtica des de diferents perspectives i tècniques gèneres audiovisuals.

En l’escola de swing Black Bottom, a les 20 h, es tancarà el festival amb la sessió més musical, “Al Ritme De La Ruta”, dirigida per Santi Barrachina i Sixto Garcia, on es projectaran diferents videoclips de bandes locals. I per acomiadar-nos un artista convidat de luxe, Maronda, que repassarà la seua trajectòria vídeo-musical mitjançant un concert molt especial.

L’entrada a tots els espais serà gratuïta encara que l’aforament serà limitat. I com sempre, els espectadors podran votar el seu curtmetratge favorit per atorgar el Premi del públic.

PROGRAMACIÓ: ESTEM VERDS

SALA HORT DE TRAMOIERES DEL BOTÀNIC, 18 H
ENTRADA GRATUÏTA 

La pizca. Adán Aliaga, 11'31'' (2017)
Els humans se senten segurs quan mesuren les coses. Però hi ha coses que no es poden mesurar: les més importants.
Jana. Lucía Sancho, 2'16''
En un bosc misteriós, els límits són desconeguts, Jana lluita dia a dia per la seua supervivència. Una vesprada un llop li roba menjar, el que deriva en una persecució que li farà endinsar-se en les entranyes del bosc, lloc ple de perills i monstres, lloc on habita el Ojáncano.
Celia Sunrise. Antoni Sendra, 5'14'' (2012)
Celia & Sunrise conta la història de dos vaixells de càrrega encallats a 40 metres de la costa.
Obsolescence. Jesús Martínez Tormo, 10'25'' (2019)
En un abocador d’escombraries electròniques d’Àfrica, subsisteix un nen que té l’esperança de restituir al seu poblat l’esplendor del passat. Una dona gran fetillera amb la qual conviu l’ajudarà a aconseguir-ho mitjançant una petita llavor, desencadenant una sèrie d’esdeveniments que interconnecten passat i present, revelant a l’infant els motius del declivi de la seua tribu i mostrant-li les claus per recuperar l’equilibri perdut.
Orgánico. Jaume Quiles, 7' (2019) 
Ella és ecològica, sostenible i… una dona rural.
The Fourth Kingdom. Adán Aliaga, 14'16'' (2017)
The Fourth Kingdom és el regne dels plàstics, un centre de reciclatge a Nova York per a immigrants i persones necessitades on el somni americà encara és possible.
Tú no eres el más fuerte. Emilio Yebra, 1' (2016)
Un caçador està buscant un nou trofeu per a la seua col·lecció. 

MÉS INFORMACIÓ

www.larutamascorta.com

validxhtml validcss