CULTURA I COMUNICACIÓ | 2020
VINYES I VINS VALENCIANS

DESCOBREIX LES SEUES CARACTERÍSTIQUES BOTÀNIQUES I ORGANOLÈPTIQUES

DIES: 1 - 8 FEBRER 2020

PRIMER DIA DE MATRÍCULA: 8 OCTUBRE 
PROFESOR: Jaume X. Soler, biòleg
SESSIONS I HORARI: dissabtes 1 i 8 de febrer, de 10 a 14 h i de 16 a 18 h.
LLOC: Sala Seminaris.
PREU: 45 €  
DIRIGIT A: qualsevol tipus de públic interessat l'enologia i viticultura.
NOTA: les persones assistents podran portar a classe, de manera opcional, aquells vins dels que estiguen interessats en saber més de les seues varietats.

DESCRIPCIÓ

Al Jardí Botànic ens agraden molt les arrels, sobretot si serveixen per alimentar el coneixement sobre les nostres plantes. I és per això que us proposem un curs per descobrir la riquesa de les vinyes i els vins que amaga el nostre territori. 

Un passeig botànic, agronòmic i organolèptic per les varietats de vinya que es cultiven tradicionalment a les terres de la Comunitat Valenciana, i els vins que s’elaboren amb elles. Amb el biòleg Jaume X. Soler, expert en la temàtica, recorrerem les diferents comarques vitivinícoles del territori per parlar de raïms negres molt coneguts com la Boval, Monastrell, Giro, i d'altres no tan populars, però amb un futur prometedor com la Mandó i el Forcallat. Sense oblidar-nos dels diferents cultivars de varietats blanques tan conreades com la Moscatell, i d'altres quasi en perill d'extinció com la Merseguera, Planta Fina de Pedralba i Trapadell.   

A més, tastarem una especial selecció de vins fets amb les varietats esmentades, per descobrir les seues característiques organolèptiques. Analitzarem vins consolidats però també innovadors, i així fer-nos una idea de les possibilitats vitivinícoles que tenen moltes zones del territori valencià. Una aproximació a la viticultura valenciana que va més enllà de la cata pròpiament dita, i que vol fer un reconeixement a la gran diversitat de vinyes i vins valencians.

INSCRIPCIÓ

Cal reservar places, només a partir del primer dia de matrícula, mitjançant el formulari d'inscripció d'aquesta secció, cridant al 96 315 68 16, de dilluns a divendres de 9 a 14 hores, o per correu electrònic a cicbotanic@uv.es indicant el teu nom, cognoms, NIF, i telèfon de contacte. Una vegada vos confirmem la plaça, heu de fer el pagament a qualsevol oficina de Bankia, al número de compte ES71 2038-9651-69-6000157596.

El justificant cal fer-lo arribar al Jardí per fax (96 315 68 26), correu postal (Jardí Botànic-Excursions, c/de Quart, 80 46008), correu electrònic (cicbotanic@uv.es) o en persona (a la recepció).

validxhtml validcss