CULTURA I COMUNICACIÓ | 2020
DOCUMENTAL: TOT CANVI COMENÇA A L'ESCOLA

PROJECCIÓ SOBRE EL PROJECTE D'INNOVACIÓ EDUCATIVA 'ECOESCOLES'

DIA: 15 NOVEMBRE 2018

LLOC: Auditori Joan Plaça del Jardí Botànic UV
HORA: 19 h
ENTRADA: gratuïta, aforament limitat. 

DESCRIPCIÓ

El poder transformador de l’escola, com a espai de convivència i referent educatiu, té un valor immens per a introduir els canvis que afrontem com a societat. Des de diferents sectors s’alerta de la necessitat urgent de replantejar i canviar el nostre model de vida, un estil insostenible que ja toca sostre. I per impulsar els canvis, el treball a l’escola és un aliat que cal aprofitar al màxim, buscant les sinèrgies entre professionals, famílies, mestres i alumnat. Així ho han fet des d’Agricologia recupera, associació de mestres i professionals tècnics,  que des de 2011 impulsa el projecte d’Innovació Educativa Ecoescoles i que ara resumeix la trajectòria en un documental que ens presentarà, el dijous 15 de novembre, José Manuel Bissetto, agricultor ecològic i emprenedor. Per situar l’impacte del projecte, en el curs 2018-2019, hi participen 30 centres educatius amb 5.837 alumnes i 434 docents implicats.

Tot canvi comença a l’escola és el títol del documental que dóna a conèixer l’experiència del projecte d’Innovació Educativa EcoEscoles dut a terme a la Marina Alta. Un projecte que s’impulsa des de l’estima a la terra i el desig que l’alumnat de la comarca tinga una educació mediambiental, ecològica i experiencial en contacte amb els sentits. Així, s’han introduït als centres educatius horts escolars ecològics i menjadors saludables, amb aliments sans i frescos, com a elements transformadors de l’àmbit agrícola, social, paisatgístic, mediambiental, econòmic i alimentari, entre altres.

En definitiva, el projecte tracta de facilitar les eines per desenvolupar una ètica ambiental mitjançant la construcció col·lectiva de valors. Obrir, a més, vies pràctiques i efectives per fomentar activitats d’educació ambiental a les escoles, conèixer i defensar la cultura i tradició agrícola i impulsar el treball en xarxa i l’intercanvi d’experiències, com la mateixa realització del documental.

El projecte EcoEscoles reuneix entitats públiques i privades i compta amb el suport d’Ajuntaments i la participació del professorat dels centres educatius. A més, segueix les línies estratègiques dels projectes d'Innovació Educativa i es troba dins del primer Pla Valencià de Producció Ecològica de la Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural.

MÉS INFORMACIÓ

www.ecoescoles.org
www.agricologia.es

TRAILER

validxhtml validcss