CULTURA I COMUNICACIÓ | 2020
(INS)PIRATS PEL BOTÀNIC

EXPOSICIÓ DE LA TERCERA EDICIÓ DEL CONCURS DE PINTURA I NARRATIVA RÀPIDES DEL BOTÀNIC

DIES: 2 JULIOL - 9 SETEMBRE 2018

SALA ESTUFA FREDA, ACCÉS LLIURE AMB L'ENTRADA AL JARDÍ 
HORARI: a juliol i agost, de dilluns a diumenge de 10 a 21 h, a setembre fins a les 20 h

DESCRIPCIÓ

Un any més, el Jardí Botànic acull la mostra InsPirats pel Botànic, amb una selecció de les obres que participaren al certamen de pintura i narrativa ràpides que celebràrem el passat 2 de juny, amb el mateix nom. Al voltant de 60 obres, entre peces de pintura i narrativa, que es podran veure fins al proper 9 de setembre en la sala Estufa freda, en una mostra que ha estat comissariada per Núria Ferriol.

És ja la tercera edició d’InsPirats i la tercera exposició organitzada per donar a conèixer les obres de les persones que han dedicat un instant de la seua vida a deixar-se InsPirar per tot el que el Botànic pot oferir. En la jornada del concurs, foren més de 70 persones les que participaren, entre les dues modalitats, que desafiaren la pluja i que gaudiren, igualment, d’una jornada plena de bon ambient i creativitat.

Per descomptat, entre les obres exposades, trobarem les obres premiades en la present edició. En pintura, l’obra d’Alícia Ramírez, una entusiasta de la pluja, va aconseguir el primer premi amb un quadre inspirat al racó de plantes crasses del Jardí, executat amb un delicat joc de degradats, llums, colors i sensacions que va captivar al jurat. En narrativa, va ser Susana Rodríguez qui s’alçà amb el primer guardó, amb un relat sobre un xiquet diagnosticat amb trastorn de l’espectre autista que troba en el món de les plantes un refugi i una singular via de relació amb els seus éssers estimats.

També aconseguiren guardó Loreto Lumbreras i Laura Vázquez, segon premi i accèssit en la categoria de pintura, amb una bucòlica aquarel·la de caputxines (Tropaeolum majus) i un minimalista collage vegetal, respectivament. I Delia Arizcun  i Luis Bertomeu, segon premi i accèssit en la categoria de narrativa, amb una curiosa conversa futurista entre plantes i una encantadora al·legoria inspirada en els fenòmens meteorològics, respectivament.

A l’exposició InsPirats pel Botànic també trobarem els dibuixos creats per les xiquetes i xiquets que assistiren al curs de dibuix El nostre jardí secret impartit per Maria García Calvo. Grafit, tinta xinesa, aquarel·la, tot aplicat a l’observació de plantes, arbres i racons que conformen el nostre Botànic. Mostrant les seues obres pretenem difondre el mateix missatge que en el curs: hem d’observar i conèixer l’entorn natural per poder estimar-lo.

En definitiva, moments d’inspiració botànics que podrem gaudir durant tot l’estiu en la sala Estufa freda. I l’any que ve, potser, t’animes a participar!


validxhtml validcss