CULTURA I COMUNICACIÓ | 2020
TALLER AVANÇAT DE CIANOTIPIA

APROFUNDEIX EN LA TÈCNICA I EXPLORA LA TEUA CREATIVITAT

DÍES: 8 - 16 JUNY 2018

PRIMER DIA DE MATRICULA: 5 MARÇ 2018

PROFESSORAS: Pilar Beltrán i Rosa Campos. Col·lectiu Gelatinobromuro 
LLOC: laboratori docent i jardí exterior
SESSIONS: 8, 9, 15 i 16 de juny
HORARI:
 divendres, de 17.30 a 20.30 h, i dissabte, de 11 a 15 h 
PREU: 65 €
NOTA: L’alumnat ha d’aportar paper o altre material que vulguen utilitzar com a suport (tela, taula, etc.), els negatius en acetat, roba de treball i assecador (si té)
DIRIGIT A: tot tipus de públic interessat en aprofundir en el coneixement de la cianotipia. No cal haver fet el curs de cianotipia bàsic. 

DESCRIPCIÓ

La cianotipia és una tècnica fotogràfica, inventada a mitjan segle XIX per John Herschel, amb la qual obtenim unes imatges d’una bella i característica tonalitat blava que després poden ser tintades. Aquest procés fotogràfic està íntimament relacionat amb la botànica, ja que el primer llibre de la història publicat íntegrament amb imatges fotogràfiques és un herbari d’algues realitzat per la britànica Anna Atkins amb aquesta tècnica.  

En aquest taller avançat, l’alumnat serà convidat a desenvolupar un projecte personal basat en la cianotipia i amb altres tècniques d’altres disciplines artístiques, com el dibuix, pintura, collage, etc. si ho desitgen. Després de repassar pas a pas el procés i la preparació de suports, s’exploraran possibilitats per plantejar un projecte personal. L’alumnat podrà experimentar i fer proves amb diferents materials, per al que es recol·lectaran materials vegetals del jardí per a la realització de fotogrames. Superada aquesta primera fase d’experimentació amb una posada en comú de tot el que s’ha aprés, cada participant treballarà, amb ajuda de les professores, en el seu propi projecte que acabarà amb una presentació final. Del que es tracta, en definitiva, és de fer un taller personalitzat que permeta als participants explorar el màxim de solucions i possibilitats creatives que la tècnica de la cianotipia ens brinda. 

Les professores del Taller de Cianotipia són Rosa Campos i Pilar Beltrán, que desenvolupen el seu treball creatiu en el camp de la fotografia i que, des de 2011, formen el col·lectiu Estudio Gelatinobromuro. 

INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ

Cal reservar places, només a partir del primer dia de matrícula, mitjançant el formulari d'inscripció d'aquesta secció, telefonant al número 96 315 68 16, tots els dies de 10 a 13 hores, o per correu electrònic a cicbotanic@uv.es indicant el teu nom, cognoms, NIF i telèfon de contacte.

Una vegada vos confirmem la plaça, heu de fer el pagament a qualsevol oficina de Bankia, al número de compte ES71 2038-9651-6960-00157596  

El justificant cal fer-lo arribar al Jardí per fax (96 315 68 26), correu postal (Jardí Botànic, C/Quart, 80 46008), correu electrònic (cicbotanic@uv.es) o en persona (a la recepció).

PROGRAMA DEL CURSO

PRIMERA JORNADA 
- Presentació del curs 
- Repàs del procés: materials necessaris, fórmules i processat 
- Propostes per plantejar un projecte personal 
- Preparació de suports - Preparació de negatius (opcional) 

 SEGONA JORNADA 
- Proves amb diferents materials 
- Recol·lecció de plantes o altres objectes per a la realització de fotogrames 
- Solarització i revelat 
- Tintats 
- Posada en comú i debats d’idees per a cada projecte  

TERCERA JORNADA
- Presentació d’idees per a cada projecte personal final
- Preparació de suports
- Preparació de negatius (opcional) 
- Propostes de muntatge final  

QUARTA JORNADA
- Solarització i revelat 
- Tintats
- Posada en comú i presentació final 

validxhtml validcss