CULTURA I COMUNICACIÓ | 2020
TALLER D'IDENTIFICACIÓ I RECOL·LECCIÓ DE BOLETS

FONAMENTS DE MICOLOGIA MEDITERRÀNIA

DIES: 18 - 19 NOVEMBRE 2017

PRIMER DIA DE MATRÍCULA: 2 OCTUBRE
PROFESOR: José Fajardo
LLOC: Laboratori docent (planta baixa, esquerre) i eixida a determinar segons temporada micològica. 
HORARI: Dissabte 18 de 10h a 14h i de 15 a 18h i diumenge 19 de 8 a 16h (eixida al camp per recol·lectar)
PREU: 65 € autobús inclòs 
DIRIGIT A: Qualsevol tipus de públic interessat en la recol·lecció de bolets i en el coneixement dels fongs. 
NOTA: Els assistents hauran de portar dinar i aigua per passar el dia al camp, calcer i roba apropiades, un cistell i una navaixa.

DESCRIPCIÓ

Passa una i altra tardor i no t’animes a recol·lectar bolets? Tens por d’equivocar-te d’espècie? Eres ja recol·lector però vols millorar els teus coneixements? Ara és el moment d’iniciar-te de forma segura en el món dels fongs! En aquest taller intensiu tindràs l’oportunitat d’aprendre quines són les característiques bàsiques dels fongs, d’identificar-los amb claus, de reconèixer-los i distingir-los, com un autèntic biòleg i com no, de buscar-los i recollir-los al camp com un autèntic boletaire.

I és per això que, després d’un dissabte de teoria cal posar en pràctica els coneixements i eixir a la muntanya! Qui et diu que el diumenge per la nit no estàs sopant-te els bolets que tu mateix has trobat! El curs serà impartit per José Fajardo, Doctor en Etnobiologia, membre del grup de recerca en etnobiologia, flora i vegetació del Sud-est Ibèric. Institut Botànic, Jardí Botànic de Castella-la Manxa. Membre de la Societat Micològica d’Albacete.

INSCRIPCIÓ

Cal reservar places, només a partir del primer dia de matrícula, mitjançant el formulari d'inscripció d'aquesta secció, cridant al 96 315 68 16, de dilluns a divendres de 10 a 14 hores, o per correu electrònic a cicbotanic@uv.es indicant el teu nom, cognoms, NIF, i telèfon de contacte. Una vegada vos confirmem la plaça, heu de fer el pagament a qualsevol oficina de Bankia, al número de compte ES71-2038-9651-69-6000157596.

El justificant cal fer-lo arribar al Jardí per fax (96 315 68 26), correu postal (Jardí Botànic-Excursions, c/de Quart, 80 46008), correu electrònic (cicbotanic@uv.es) o en persona (a la recepció).

PROGRAMA DEL CURS

DISSABTE 
- 10 - 14H. Nocions bàsiques de micologia
- 16 - 18H. Taller pràctic d’identificació de bolets

DIUMENGE 
8 - 16H. Eixida al camp (lloc a determinar segons estació micològica)

MÉS INFORMACIÓ

Organitzadors: Rockrose ecoturism

Articles de la nostra Revista Espores. La veu del Botànic:

Noves espècies de fongs al territori valencià
Sol com un fong
Els fongs salvaran el món!

validxhtml validcss