CULTURA I COMUNICACIÓ | 2020
LES ESSÈNCIES FLORALS AL JARDÍ BOTÀNIC

TALLER TEÒRIC-PRÀCTIC

DIA: 3 - 11 JUNY 2017

MATRÍCULA: 10 ABRIL - 31 MAIG 2017 
PROFESSORA: Consuelo Zacarés, elaboradora de cosmètica natural 
SESSIONS: 3, 4, 10 i 11 de juny de 2017
LLOC: Aula de Seminaris, Jardí exterior i laboratori didàctic
HORARI: Dissabtes de 10 a 14h i de 16 a 19h, i diumenges de 10 a 14h 
PREU: Curs complet 65€; Solament un cap de setmana 45€
DIRIGIT A: Tot tipus de públic interessat en les essències florals, els seus usos i elaboració

DESCRIPCIÓ

L'arribada de la primavera ompli de colors i aromes el Jardí Botànic i per això volem aprofitar la floració per estudiar les flors, les seues propietats i aplicacions. I com deixar passar la primavera sense aprofundir en les essències florals? En aquest curs podreu ampliar els vostres coneixements sobre els beneficis de les essències florals, els seus usos i aplicacions i l’elaboració de cremes i locions.

També aprendrem a identificar les flors del nostre Jardí, coneixent les seues propietats i característiques. Realitzarem diverses receptes d'essències i cada alumne podrà dur-se a casa una mostra dels productes realitzats. Tot això sense oblidar-nos de repassar quines espècies floreixen en cada moment de l'any.

Consuelo Zacarés, la professora del curs, és elaboradora de cosmètica natural i és per això que coneix molt bé les essències florals i ens guiarà pel Jardí per recol·lectar alguns exemplars que la primavera ens tinga preparada. No t'ho perdes!

INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ

Cal reservar places, només a partir del primer dia de matrícula, mitjançant el formulari d'inscripció d'aquesta secció, telefonant al número 96 315 68 16, tots els dies de 10 a 13 hores, o per correu electrònic a cicbotanic@uv.es indicant el teu nom, cognoms, NIF, i telèfon de contacte. 

Una vegada vos confirmem la plaça, heu de fer el pagament a qualsevol oficina de Bankia, al número de compte ES71 2038-9651-69-6000157596. El justificant cal fer-lo arribar al Jardí per fax (96 315 68 26), correu postal (Jardí Botànic-Excursions, c/de Quart, 80 46008), correu electrònic (cicbotanic@uv.es) o en persona (a la recepció).

PROGRAMA DEL CURS

DISSABTE 3 JUNY
Sessió teòrica - de matí:
 Què són les essències florals? Principals sistemes. Les flors caracterològiques. Ús de les essències florals, característiques i utilització en aplicacions locals.

Sessió pràctica - de vesprada: Passeig pel Jardí per identificar les flors. Formes de preparació del producte, dosificació.

DIUMENGE 4 JUNY
De matí:
Aplicacions locals de les essències florals. Usos en cosmètica natural. Utilització de les essències florals per realitzar diferents productes d'ús freqüent (crema, loció, picades, granits, dolors, etc...). Elaboració d'un extracte floral.

DISSABTE 10 JUNY
Sessió teòrica - de matí: Estudi de les essències florals i altres sistemes (Mediterrani, Califòrnia, Austràlia, Amazones). Identificació de la flor que es dóna en l'època de l'any que anem a elaborar-la. Exercicis per conèixer el significat de les flors.

Sessió pràctica - de vesprada: Aplicacions locals. Usos en cosmètica natural. Realització de diferents productes cosmètics: gel, xampú, cremes facials, sabons...

DIUMENGE 11 JUNY
De matí:
 Elaboració d'essències florals. Identificació de la planta i extracció d’una essència floral. Usos i aplicacions locals de les essències florals elaborades.

MÉS INFORMACIÓ
consuelozacares.com

ARTICLES RELACIONATS EN ESPORES.ORG

Edward Bach i el control de les emocions
Més que un aroma

validxhtml validcss