CULTURA I COMUNICACIÓ | 2020
EL MÓN DELS CONDIMENTS

CURSO TEÒRIC-PRÀCTIC

DATES: 5 - 14 JUNY 2017

PRIMER DIA DE MATRÍCULA: 10 ABRIL 2017
SESSIONS:
 5, 7, 12 i 14 de juny
LLOC: Laboratori docent (planta baixa, esquerra)
HORARI: de 16 a 19h
PREU: 55€

DESCRIPCIÓ

Què seria dels nostres menjars sense les espècies? T'imagines un pesto sense alfàbrega, una paella sense safrà o unes natilles sense vainilla? Segur que no, ja que són aromes i sabors d'origen vegetal que ens han acompanyat al llarg de la història i les diferents cultures, i que enriqueixen els nostres plats cada dia. I més ara que podem adquirir tot tipus de condiments als nostres mercats habituals o, fins i tot, conrear alguns nosaltres mateixos per a tenir-los a l'abast de la mà.

I és que el món vegetal ofereix un ventall de possibilitats culinàries que et convidem a descobrir amb el Gabinet de Didàctica del Botànic. Has provat ja les flors comestibles, saps quines espècies i plantes aromàtiques combinen millor entre elles i amb quin tipus de plats, o com es conserven per a mantenir totes les seues propietats i aromes?

Amb aquest curs aprendràs tot açò i molt més, elaborarem receptes de tot tipus, vos ensenyarem a conrear les vostres pròpies plantes aromàtiques i també a fabricar regals comestibles tant frescs com secs. Les classes seran teòriques i pràctiques, amb eixides al jardí per a observar les plantes in situ mentre gaudim d'una visita per l'horta, la zona de medicinals i la resta de col·leccions del nostre jardí.

Al mes de novembre trau-li el màxim partit a les teues receptes endinsant-te al "Món dels condiments"

INFORMACIÓ:
Davant qualsevol dubte o per a ampliar la informació sobre el curs podeu posar-vos en contacte amb el Gabinet de didàctica en el Tel. 963156818.

INSCRIPCIÓ:
Cal reservar places, només a partir del primer dia de matrícula, mitjançant el formulari d'inscripció d'aquesta secció, cridant al 96 315 68 16, de dilluns a divendres de 10 a 14 hores, o per correu electrònic a cicbotanic@uv.es indicant el teu nom, cognoms, NIF, i telèfon de contacte. Una vegada vos confirmem la plaça, heu de fer el pagament a qualsevol oficina de Bankia, al número de compte 2038-9651-69-6000157596. El justificant de pagament cal fer-lo arribar al Jardí per fax (96 315 68 26), correu postal (Jardí Botànic-Excursions, c/de Quart, 80 46008), correu electrònic (cicbotanic@uv.es) o en persona (a la recepció).

PROGRAMACIÓ DEL CURS

• PLANTES AROMÀTIQUES. Ús de les plantes aromàtiques en cuina. Com conrear-les i conservar-les en la nostra casa. 
• ESPÈCIES CULINÀRIES. Origen de les espècies més comunes i els seus usos. Les més adequades per a cada plat. Receptes
• ESPÈCIES CULINÀRIES, SABORS DEL MÓN. Els grans plats del món es caracteritzen per unes combinacions específiques de plantes aromàtiques, espècies i condiments.
• CONDIMENTS DE FRUITES I VERDURES. Les fruites i verdures són tan importants com els seus parents, les aromàtiques, per a convertir els nostres menjars diaris en una font de plaer, alhora que nodreixen. Edulcorant casolà ecològic.
• FULLES I FLORS COMESTIBLES. Les flors s'incorporen com a nous ingredients per a la cuina, com a font de color i comestibles, i com a embolcalls.
• REGALS COMESTIBLES. Amb espècies, plantes aromàtiques i altres ingredients vegetals podem fer regals culinaris tant frescs com secs.

validxhtml validcss