CULTURA I COMUNICACIÓ | 2020
PLANTES AROMÀTIQUES I MEDICINALS

CULTIU I APLICACIONS. CURS TEÒRIC-PRÀCTIC AMB EL GABINET DE DIDÀCTICA

DIES: 19 - 29 SETEMBRE 2016 

PRIMER DIA DE MATRÍCULA: 5 DE SETEMBRE
SESSIONS: 19, 21, 26, 28 i 29 de setembre
LLOC: Laboratori docent (planta baixa, esquerre)
HORARI: de 16 a 19h
PREU: 65€
DIRIGIT A: qualsevol tipus de públic interessat en el cultiu de les plantes aromàtiques.
NOTA: els assistents hauran de portar ampolletes buides per a emportar-se els preparats (les d'aigua de plàstic valen) i borses per a emportar-se els tests amb les plantes.

DESCRIPCIÓ

Romaní, sàlvia, fenoll, llorer, majorana… que seria de la cuina mediterrània sense les magnífiques plantes aromàtiques! Un grup vegetal molt vinculat a la nostra cultura popular que a més de realçar el sabor dels nostres plats, resulta clau per  a les industries farmacèutica, cosmètica o de perfumeria. Així que per què no conrear-les en la teua pròpia casa?

No necessites molt espai, podràs crear-te el teu propi herbolari tant en l'ampit d'una finestra, com en la terrassa o en la mateixa cuina, pots col·locar aquestes plantes sense problemes sempre que disposen de bastant llum natural. Una pràctica molt recomanada amb la qual podràs disposar durant tot l'any de les seues fulles fresques o dessecades per a cuinar, aprofitar les seues múltiples propietats medicinals i gaudir de la deliciosa aroma que desprenen.

Per açò, des del Jardí Botànic t'animem a participar en aquest curs impartit pel Gabinet de Didàctica on podràs aprendre a conrear-les, cuidar-les i conservar-les, però també nombroses aplicacions pràctiques per a poder traurel's el màxim partit.

INFORMACIÓ

Davant qualsevol dubte o per a ampliar la informació sobre el curs podeu posar-vos en contacte amb el Gabinet de didàctica en el Tel. 963156818.

INSCRIPCIÓ

Cal reservar places, només a partir del primer dia de matrícula, mitjançant el formulari d'inscripció d'aquesta secció, cridant al 96 315 68 16, de dilluns a divendres de 10 a 14 hores, o per correu electrònic a cicbotanic@uv.es indicant el teu nom, cognoms, NIF, i telèfon de contacte. Una vegada vos confirmem la plaça, heu de fer el pagament a qualsevol oficina de Bankia, al número de compte 2038-9651-69-6000157596.

El justificant cal fer-lo arribar al Jardí per fax (96 315 68 26), correu postal (Jardí Botànic-Excursions, c/de Quart, 80 46008), correu electrònic (cicbotanic@uv.es) o en persona (a la recepció).

PROGRAMA DEL CURS

1er DIA. 19 DE SETEMBRE. PLANTES AROMÀTIQUES I MEDICINALS: que són i quines són les seues característiques; tècniques de cultiu a casa i els seus olis essencials. A més, aprendrem una mica de botànica estudiant les principals famílies i a identificar-les.
- Les plantes del dia: alfàbrega i menta. Com es cuiden, propietats, usos i receptes.

2on DIA. 21 DE SETEMBRE. INSTAL·LACIÓ DE LA PLANTACIÓ: ubicació, els recipients de cultiu, el substrat més adequat, ph, nutrients, proves per observar la retenció d'aigua, barreges més recomanades i molt més.
- Les plantes del dia: espígol i romaní. Com es cuiden, propietats, usos i receptes.

3er DIA. 26 DE SETEMBRE. EL CULTIU: a través de llavors, esqueixos de tija i fulla, amurgonaments i divisió de mata, repicat. Tècniques que aprendrem a través d'una sessió pràctica. A més fabricarem els nostres propis llavorers. 
- Les plantes del dia: all i àloe. Com es cuiden, propietats, usos i receptes.

4t DIA. 28 DE SETEMBRE. MÈTODES DE RECOL·LECCIÓ I CONSERVACIÓ: Com es recol·lecten les fulles, els fruits, les flors i les llavors. Conservació mitjançant assecat i congelació. Preparació d'infusions, ungüents, decoccions, purins i diferents preparats com a olis i vinagres d'herbes.
- Les plantes del dia: estevia i julivert. Com es cuiden, propietats, usos i receptes.

5é DIA. 29 DE SETEMBRE. SANITAT VEGETAL ECOLÒGICA: Extractes i preparats per cuidar el nostre hort. Practicarem realitzant un extracte d'all i sabó negre, a més d'un altre tipus de preparats.
- Les plantes del dia: abrótano i ruda. Com es cuiden, propietats, usos i receptes.

validxhtml validcss