CULTURA I COMUNICACIÓ | 2020
DISSENY DE JARDINS ECOLÒGICS

ESPAIS DE BIODIVERSITAT

DATES: 19 - 22 OCTUBRE 2015

PRIMER DIA DE MATRÍCULA: 11 SETEMBRE 2015

PROFESSOR: Francisco Marco, President de l'Associació Espanyola de Jardineria Ecològica. Enginyer tècnic especialitzat en agroecologia i desenvolupament rural, paisatgista i professor de jardineria.
SESSIONS:
19, 20, 21 i 22 d'octubre
LLOC:
 Sala de seminaris (planta baixa, dreta) 
HORARI: dilluns, dimarts i dimecres de 16 a 20h, dijous de 16 a 19h
PREU: 40€
DIRIGIT A: Qualsevol públic interessat en la jardineria ecológica i el disseny de jardins.

Tant si sou dels qui tenen la parcel·la del jardí pràcticament buida, perquè no sabeu per on començar a plantar, com dels qui volen redissenyar-la perquè ha sigut envaïda pel caos, o dels qui encara no teniu jardí però preteneu tenir-lo algun dia, us convidem a participar d'aquest curs impartit per l'especialista Francisco Marco. 

Aprendreu a dissenyar un jardí, però no un qualsevol sinó un d'ecològic. Un autèntic ecosistema on prevalga el tornar a generar eixe vincle que sempre ha existit entre els espais naturals i les zones urbanitzades. Un espai verd sostenible amb diversitat d'espècies vegetals, on la fauna útil es trobe a gust i on puguem relaxar-nos i retrobar-nos amb la natura.

I és que un jardí ecològic és una mica més que utilitzar plantes autòctones i no utilitzar productes fitosanitaris d'origen químic, es tracta d'estudiar bé l'espai i desenvolupar un bon disseny que integre biodiversitat, ecologia, estètica, criteris sostenibles en el consum d'aigua i energia, moviment al llarg de les estacions, i molt més.

Conceptes bàsics que podreu aprendre en aquest curs de la mà de l'enginyer tècnic Francisco Marco, que a més de paisatgista i professor de jardineria, és el president de l'Associació Espanyola de Jardineria Ecològica.

INSCRIPCIÓ:
Cal reservar places, només a partir del primer dia de matrícula, mitjançant el formulari d'inscripció d'aquesta secció, cridant al 96 315 68 16, de dilluns a divendres de 10 a 14 hores, o per correu electrònic a cicbotanic@uv.es indicant el teu nom, cognoms, NIF, i telèfon de contacte. Una vegada vos confirmem la plaça, heu de fer el pagament a qualsevol oficina de Bankia, al número de compte 2038-9651-69-6000157596.

El justificant cal fer-lo arribar al Jardí per fax (96 315 68 26), correu postal (Jardí Botànic-Excursions, c/de Quart, 80 46008), correu electrònic (cicbotanic@uv.es) o en persona (a la recepció).

PROGRAMA DEL CURS

INTRODUCCIÓ
Tema 1. Contexto actual. Jardinería convencional
Tema 2. Conceptos básicos: biodiversidad, ecosistema, geobotánica, edafología, fauna útil, hierbas adventícias,…
Tema 3. Objetivo principal: Ecología del Jardín

ESTRATÈGIA
Tema 4. Bioclimatología, biogeografía y series de vegetación.
Tema 5. Fomento de la fauna indicadora de calidad ambiental.
Tema 6. Análisis histórico, cultural y social del lugar objeto de estudio

PROJECTE
Tema 7. Elección de especies vegetales. Criterios ecológicos y estéticos. Mestizaje de flora autóctona y flora alóctona no invasora.
Tema 8. Diseño y creación de símbolos representativos de la flora seleccionada y de los elementos no vegetales.
Tema 9. Propuestas de dibujo y técnicas de representación del Diseño de un jardín ecológico. Formas orgánicas, bocetos y aplicaciones.
Tema 10. Trabajo final. Ajardinamiento de un espacio por determinar

validxhtml validcss