CULTURA I COMUNICACIÓ | 2020
TALLER DE COMPOSTATGE

CURS TEÒRIC-PRÀCTIC

DATES: 14 - 15 NOVEMBRE 2015

PRIMER DIA DE MATRÍCULA: 11 SETEMBRE 2015

LLOC: Sala de seminari (planta baixa, dreta) i zona de compostatge del Botànic
HORARI: dissabte de 10 a 14h i de 15 a 18h, diumenge de 10 a 14h
PREU: 40€
DIRIGIT A: Qualsevol públic interessat en la jardineria i/o agricultura i les seues aplicacions pràctiques 

¡Quién abono echa, recoge buena cosecha! Un lema que els jardiners i hortolans coneixem molt bé. I és que amb el temps la terra on creixen les nostres plantes acaba per empobrir-se i per açò és molt recomanable incorporar-li nutrients cada cert temps perquè les plantes cresquen fortes, siguen productives i lluïsquen bé.

Però d'entre tots els abonaments que podem utilitzar, el compost, és sens dubte el més benvolgut tant en agricultura com en jardineria ecològica. Primer perquè és d'origen natural i segon perquè és una bona manera d'aprofitar les restes orgàniques vegetals, que generem dia a dia, gràcies a l'acció dels microorganismes. Una bona pràctica que vam engegar en el Botànic fa uns anys i amb la qual hem millorat el sòl de totes les nostres col·leccions.

Així que, per a què la vostra horta, jardí o terrassa siga encara més sostenible, el Jardí Botànic organitza aquest taller pràctic de compostatge de la mà de les nostres jardineres Ana Fernández i Carmen Latorre. Aprendreu a elaborar-lo vosaltres mateixos, a construir la vostra pròpia compostera i a entendre tots els factors que intervenen en el procés de descomposició.

Restes de poda, fullaraca, verdures, pòsits de cafè o te, bossetes d'infusions, peles d'ou… estudiarem tots els materials que podem compostar, sempre guardant unes bones proporcions de C/N, i també tots aquells que no podem utilitzar. A més, parlarem de la vermicultura per a aconseguir també abonaments orgànics però aquesta vegada amb ajuda dels cucs.

Us esperem en aquest taller intensiu de cap de setmana amb sessions teòric-pràctiques que seran complementades amb visites a la zona de compost del Botànic i l'horta entre altres zones del Jardí.

INSCRIPCIÓ:
Cal reservar places, només a partir del primer dia de matrícula, mitjançant el formulari d'inscripció d'aquesta secció, cridant al 96 315 68 16, de dilluns a divendres de 10 a 14 hores, o per correu electrònic a cicbotanic@uv.es indicant el teu nom, cognoms, NIF, i telèfon de contacte. Una vegada vos confirmem la plaça, heu de fer el pagament a qualsevol oficina de Bankia, al número de compte 2038-9651-69-6000157596.

El justificant cal fer-lo arribar al Jardí per fax (96 315 68 26), correu postal (Jardí Botànic-Excursions, c/de Quart, 80 46008), correu electrònic (cicbotanic@uv.es) o en persona (a la recepció).

PROGRAMACIÓ DEL TALLER
- ¿Què és el compost?
- Tipus d'abonaments orgànics
- Materials que podem utilitzar
- Fases del procés de descomposició
- Factors a tenir en compte
- Tipus de composteres
- Fabricació casolana d'una compostera
- Introducció a la vermicultura
- Visita a la zona de compostatge del Botànic

validxhtml validcss