CULTURA I COMUNICACIÓ | 2019
IV TROBADA D'INTERCANVI DE LLAVORS TRADICIONALS

A L'ESTUFA FREDA

Dia: 10 MARÇ 2013

Horari: de 11 a 14h

L’Associació Llavors d’Ací, presenta la IV Trobada d’Intercanvi de Llavors Tradicionals al Jardí Botànic, que anirà acompanyada d'un mercat de productes locals i ecològics, on podrem adquirir verdures fresques i de temporada. La jornada tindrà lloc el proper diumenge 10 de març de 11 a 14h, a l’Estufa Freda del Jardí.

Els intercanvis de llavors són una estratègia local que ha mostrat una gran eficàcia per a frenar una de les principals amenaces de la humanitat: la pèrdua de biodiversitat. Les nostres varietats agràries tendeixen a desaparèixer davant la pressió de la uniformitat genètica que imposen les grans multinacionals. Sabors, olors, salut, un patrimoni de gran importància i pel que treballa Llavors d’Ací promocionant i conservant la diversitat agrària a les terres valencianes.

A la trobada, d'una banda, podrem passejar per la secció dedicada a l’intercanvi de llavors, espai per compartir, intercanviar material i sobretot provar altres varietats de llavors locals que ja no es troben fàcilment i fomentar així el seu ús. En aquesta tasca conservacionista es pot implicar tothom que tinga un hort familiar, un xicotet tros de terra o fins i tot els que fan horts al balcó. Si no teniu llavors no passa res, ja les portareu l'any que ve i de segur que no vos anireu amb les mans buides.

Per altre costat, trobareu parades de productors de la comarca de l’Horta que donaran a conèixer els seus productes i ens oferiran l’oportunitat d’endinsar-nos al consum d’aliments que han estat creats amb les tècniques tradicionals i ecològiques, i són per això més saludables.

En definitiva, una jornada per adquirir salut i una nova consciència de la producció agrícola ecològica. 

Més informació sobre la associació a:

www.llavorsdaci.org

validxhtml validcss