CULTURA I COMUNICACIÓ | 2020
FOTÒGRAFS DE LA NATURA 2012

GDT EUROPEAN WILDLIFE OF THE YEAR 2012


DEL 31 DE OCTUBRE AL 2 DE DESEMBRE. SALA D'EXPOSICIONS

ENTRADA GRATUÏTA

Horari: de dilluns a divendres de 10 a 14h i de 16 a 20h. Dissabtes i diumenges fins a les 18h.

Un any més la millor fotografia de natura inunda el Botànic amb l'exposició "Fotògrafs de la Natura 2012" del prestigiós concurs European Wildlife Photographer of the Year 2012, organitzat per la GDT, l'Associació de Fotògrafs de la Natura Alemanya.

Una mostra amb més de 70 fotografies inèdites, d'entre les més de 14.000 imatges presentades al concurs, captades per fotògrafs de fins a 39 països europeus diferents, que plasmen l'essència més salvatge del nostre entorn natural per a emocionar i inspirar a l'espectador cap a una nova consciència d'interès i defensa de la biodiversitat del planeta.

La instantània del txec Oldrich Mikulica que reflecteix la perícia del cuc a l'hora de posar els seus ous als nius d'altres espècies, perquè les aus d'acolliment crien als seus pollets, ha sigut la que s'ha guanyat al jurat portant-se el Premi GDT European. Però el concurs compta a més amb 8 categories amb els seus respectius guanyadors, finalistes i esments d'honor: paisatges, forma i composició, elogi a les plantes, mamífers, aus, altres animals, món submarí, i l'home i la natura.

Una immensa i ombrívola platja de lava a Islàndia, tèrmits soldat en la selva malaia protegint a les seues obreres, la intimitat d'una abraçada entre dos óssos polars, la majestuositat del peix vela caçant sota les aigües del mar Carib o l'amenaça de la caça furtiva sobre el Parc Natural Kaziranga en l'Índia, són només alguns dels moments captats a través d'aquestes imatges de gran qualitat tècnica i artística que enalteixen la labor dels fotògrafs com a defensors de la natura. 

Des del Jardí Botànic us convidem a gaudir d'aquesta magnífica mostra que estarà del 31 d'octubre al 2 de desembre en la sala d'exposicions, en la qual a més han estat guardonats 12 fotògrafs espanyols:

- Ana Retamero, Guanyadora del primer premi en la categoria elogie a les plantes amb la fotografia “Dos hombrecillos”, i és que, encara que semble increïble, és precisament açò el que semblen les xicotetes flors de l'orquídia mediterrània que ha fotografiat.

- Luis Manuel Iglesias, amb un Esment d'Honor per “Saltícido acicalándose”. Una colorida fotografia macro sobre aquest tipus d'aranyes saltadores.

- José Franscisco Mingorance, Esment d'Honor en la secció d'elogi a les plantes per “Maravillas de la flora canaria”  amb una imatge nocturna del cardón, símbol vegetal de la illa de Gran Canària, i també per “El corazón de la tierra” una vista aèria de l'impressionant riu tinto en forma i composició.

- Oscar Díez, Esment d'Honor en paisatges per “La vía láctea” vista des de les muntanyes del Spitzkoppe, en ple desert de Namíbia.

- Juanma Orta, Esment d'Honor en la categoria de món submarí pel seu retrat d'un manatí de Florida en el riu Crystal, que ha batejat com “Emergiendo”.

- David Barrio, triple Esment d'Honor, en la categoria de món submarí per "Tiburón tornado", el retrat d'un tauró d'aleta negra durant una immersió en les Bahames. I en forma i composició per “¡Une los puntos”, un tauró balena captat en blanc i negre, i “Si vis pacem para bellum” amb la colorida instantània del gusano de fuego, que amb el seu potent verí pot causar doloroses lesions als submarinistes.

- Carlos Minguell, Esment d'honor per “Langosta en el interior de una esponja barril gigante”, en la categoria de món submarí.

- Ángel M. Fitor, Esment d'honor en la secció d'home i natura per una imatge de l'almadrava, vista des del fons marí. Un dels pocs mètodes de pesca sostenible que es conserven en occident i que ha batejat amb el nom de “Cosecha marina”. Imatge que contrasta amb “Muerte inútil” per la qual també ha rebut un esment d'honor en la mateixa categoria, i on podem veure clarament les terribles conseqüències de la pesca d'arrossegament.

validxhtml validcss