CULTURA I COMUNICACIÓ | 2022
TALLER D’INICIACIÓ A LA METEOROLOGIA

APRÈN A INTERPRETAR EL TEMPS

DIA: 28 NOVEMBRE 2015

PRIMER DIA DE MATRÍCULA: 11 SETEMBRE
PROFESSOR: Antonio Pardo, propietari de la tenda especialitzada en meteorologia.
LLOC: Sala de seminaris
HORARI: Dissabte de 10h a 14h i de 16h a 17h
PREU: 35€ 
DIRIGIT A: Tot tipus de públic interessat en conèixer i interpretar els successos meteorològics així com en la instal·lació i manteniment d’una estació meteorològica.

Si eres dels qui culpa sovint l’home del temps, ara és el moment de conèixer, un poc més a fons, les dificultats que la meteorologia comporta. Amb aquest taller d’iniciació comprendràs processos atmosfèrics bàsics com les corrents, el funcionament de les masses d’aire, les causes de les tempestes i aprendràs a interpretar el mapes més enllà de les icones de núvols i sols.

Antonio Pardo, a més de regentar la única tenda de València íntegrament dedicada a la meteorologia, és l’encarregat de publicar en la Revista Espores. La veu del Botànic un almanac en què explica, amb exemples d’allò més casolans, els principis físics de la meteorologia. Si vols comprendre com funciona una tempesta posant aigua a bullir en un perol o esbrinar la direcció del vent en el quadres de Sorolla, Antonio és el professor que busques!

I després d’un matí carregat de conceptes i d’explicacions, arriba el moment d’aprendre a instal·lar la teua pròpia estació meteorològica. Primer, distingir-hi les parts: anemòmetre, pluviòmetre, termòmetre... Després, interpretar les dades que ens proporcionen i per últim, conèixer el recursos web relacionats amb la meteorologia.

Deixa d’usar els refranys per esbrinar l’oratge i inicia’t en aquesta interessantíssima matèria!

INSCRIPCIÓ:
Cal reservar places, només a partir del primer dia de matrícula, mitjançant el formulari d'inscripció d'aquesta secció, cridant al 96 315 68 16, de dilluns a divendres de 10 a 14 hores, o per correu electrònic a cicbotanic@uv.es indicant el teu nom, cognoms, NIF, i telèfon de contacte. Una vegada vos confirmem la plaça, heu de fer el pagament a qualsevol oficina de Bankia, al número de compte 2038-9651-69-6000157596.

El justificant cal fer-lo arribar al Jardí per fax (96 315 68 26), correu postal (Jardí Botànic-Excursions, c/de Quart, 80 46008), correu electrònic (cicbotanic@uv.es) o en persona (a la recepció).


validxhtml validcss