EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2020

AGENDA | EXPOSICIONS
ILLUSTRACIENCIA 6

EXPOSICIÓ DEL PREMI INTERNACIONAL D'IL·LUSTRACIÓ CIENTÍFICA I DE NATURA

DIES: 29 JUNY - 1 SETEMBRE 2019.

LLOC: Estufa Freda del Jardí Botànic de la Universitat de València.
ACCÉS: lliure amb l’entrada del Jardí.
HORARI: de dilluns a diumenge de 10 a 21 h. 

DESCRIPCIÓ

L’Estufa Freda del Jardí Botànic de la Universitat de València acull durant aquest estiu Illustraciencia 6, la mostra  itinerant amb 40 il·lustracions científiques i de natura seleccionades en la sisena edició del Premi Internacional d’Il·lustració Científica i de Natura del mateix nom per un jurat professional. El certamen, organitzat pel Museu Nacional de Ciències Naturals de Madrid (MNCN-CSIC) i l’Associació Catalana de Comunicació Científica amb la col·laboració de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT), té per objectiu premiar i divulgar el treball dels professionals de la il·lustració científica i naturalista. Només en l’edició de 2019 es presentaren més de 500 obres.

Més enllà d’una simple manifestació artística, les il·lustracions són una eina bàsica per a l’avanç i la divulgació del coneixement científic.  La il·lustració científica, que ha de sintetitzar i representar informació amb rigor, permet l'aproximació visual a conceptes científics de forma precisa, clara i objectiva, i més amena.

Entre les obres de la mostra, trobarem Cérvol volant, de Rita Cortês de Matos, i Taiga siberiana, de Julia i Eugene Porotov, guanyadores de les categories científica i naturalista, respectivament. També es va concedir una menció especial a les obres Heteromorphic Ammonoids of the Matanuska Formation, de Kate LoMedico Marriott, i Ramphastos, diversitat de pics del Neotròpic, de Santiago Forero Avellaneda, en la categoria d’il·lustració científica; i a les obres Papagaios, de Wilma Ander, i Megasoma elephas, de Carlos Ortega Contreras, en la categoria d’il·lustració naturalista. Pel que fa al premi del públic, l’obra guardonada ha estat

Sudan, l’últim rinoceront mascle, de Larissa Rierol Lourenço Fernandes.

Prèvia a la inauguració de Illustraciencia 6, el Jardí Botànic ha sigut seu d’Il·lustrant la ciència 7, un curs especialitzat d’il·lustració científica impartit per professorat d’Illustraciencia, i celebra la taula redona Dibuixar la ciència, amb professionals de la ciència i la il·lustració.

MÉS INFORMACIÓ

www.jardibotanic.org/?apid=agenda-33&id=1581#.XRSS2ugzaUk
www.jardibotanic.org/?apid=agenda-33&id=1617#.XRSUTegzaUk
espores.org/oci-verd/molta-botanica-a-les-obres-guanyadores-d-illustraciencia-2018.html