EL BOTÀNIC ARA

ÉS ESTIU AL JARDÍ

LLUM, COLOR I FRESCOR

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2020

AGENDA | EXPOSICIONS
CREANT LA IMATGE DE SONS AL BOTÀNIC

EXPOSICIÓ DELS DISSENYS DE FRANSEPT

DIES: 4 ABRIL - 26 MAIG 2019

SALA ESTUFA FREDA, JARDÍ EXTERIOR. ACCÉS GRATUÏT AMB L'ENTRADA AL BOTÀNIC.
OBERTA DE DILLUNS A DIUMENGE DE 10 A 20 H (MAIG, FINS 21 H)  

INAUGURACIÓ: dijous 4 abril, 19 h

DESCRIPCIÓ

Sons al Botànic és l’aposta del Jardí Botànic de la Universitat de València per donar a aquest espai de ciència i divulgació un valor afegit i convertir-lo en el lloc més especial de tota la ciutat per escoltar música a l’aire lliure. Una proposta musical i singular, organitzada junt a &Sons i Saltarinas, que enguany compleix cinc anys, al llarg dels quals han passat alguns dels millors grups actuals de música indie.

El viatge encetat ara fa cinc anys no té una destinació definida, però sí un company de viatge més, la insígnia del buc: la imatge de Sons al Botànic creada per l’artista Fransept. La inspiradora i suggeridora guitarra dins d’una fulla s’ha convertit en tota una marca que identifica de manera potent el cicle i que obri la gana del públic enganxat a aquesta cita anual intimista i única sota l’arbreda monumental del Botànic. Per aquest motiu, hem volgut recopilar tota la inspiració botànica que hi ha darrere d’aquestes cinc edicions del cicle per poder mostrar-les al públic que any rere any s’ha sumat a aquesta proposta que fusiona música i natura.

El procés creatiu que comparteix Fransept en Creant la imatge de Sons al Botànic comença, inevitablement, per un passeig pel Jardí Botànic. Cada any, s’ha apropat per buscar eixa inspiració botànica, conèixer i captar les formes de la vegetació, detalls, textures, tonalitats... La pell de les plantes. Una matèria prima que li serveix per iniciar la transformació, indefinida, aleatòria, visceral. Entre els elements resultats, prenen un subtil protagonisme les ratlles i talls a base de cop de ratolí (d’ordinador, clar). Línies i traçats imperfectes que, segons l’artista, li permeten desafiar el públic i transmetre la ràbia contra la perfecció de la planificació, una frescor que li agrada perseguir. La creativitat a l’instant, minimalista, íntima, exclusiva i no elitista, elegant. Unes característiques que també defineixen el cicle i l’atmosfera que es crea al cercle central, a la plaça de les magnòlies, l’escenari de Sons.

A l’exposició trobarem cinc sèries, corresponents als treballs realitzats per a crear els cartells dels concerts i de la programació de les cinc edicions de Sons al Botànic. Capes, collage, tonalitats, retrats... s’han anat donat el relleu com a protagonistes dels cartells que, en la proposta d’enguany, es combinen perfectament. Improvisat, possiblement. O no.

SOBRE L'ARTISTA

Fransept és dissenyador industrial d’origen francès, multidisciplinari i autodidacta en les arts plàstiques. Sempre que pot se submergeix en tot tipus de projectes purament creatius on allibera la imaginació a través del disseny gràfic, la pintura o el dibuix, i sobre qualsevol superfície: parets, llenços, tèxtils... Sons al Botànic és un d’aquests projectes amb què intenta saciar la necessitat d’expressar-se. És també una cita anual amb el Jardí que, cada any, l’espera per ser momentàniament capturat. 

Creant la imatge de Sons al Botànic. Dissenys de Fransept es podrà visitar del 4 d’abril al 26 de maig a l’Estufa Freda del Jardí Botànic de la Universitat de València.