EL BOTÀNIC ARA

ÉS ESTIU AL JARDÍ

LLUM, COLOR I FRESCOR

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2020

AGENDA | EXPOSICIONS
NATURA MEDITERRÀNIA. PAISATGES I VEGETACIÓ

MOSTRA DE CÁLIZ PALLARÉS 2010-2019

DIES: 28 MARÇ - 26 MAIG 2019

SALA HORT DE TRAMOIERES, ENTRADA GRATUÏTA
OBERTA DE DILLUNS A DIUMENGE DE 10 A 20 H  

INAUGURACIÓ: dijous 28 març, 19 h

DESCRIPCIÓ 

Nàixer a la Mediterrània ha influït en la vida i obra de Cáliz Pallarés. La proximitat de la mar, la riquesa de les terres i la gent deixa empremta en la manera d’entendre la vida. Sentiments, emocions i factors culturals que també impacten en la nostra manera de percebre els paisatges que ens envolten.

El Jardí Botànic de la Universitat de València acull aquesta primavera l’exposició Natura mediterrània, on es recull l’última dècada creativa de Cáliz Pallarés, artista valenciana de recorregut internacional, i on es ofereix una particular visió de l’univers vegetal. A llarg de la seua obra, Pallarés ha reflectit un interès genuí per l’estudi de la natura: els arbres, les palmeres, la vinya, el paisatge... La relació amb l’entorn és una constant en els seus treballs pictòrics i gravats. La reiteració dels motius, una sort d’assaig de llums, transfons, ombres i brillantors en què investiga per constituir, com encertadament descriu Isabel Bilbao, una Natura expressivament pròpia.

L’exposició Natura mediterrània. Paisatges i vegetació, reuneix 59 peces de pintura i gravat, on també ha experimentat amb tècniques de serigrafia, xilografia i aiguafort, junt amb una instal·lació escultòrica amb ceps naturals. Fins al 26 de maig, podrem gaudir-la a la sala Hort de Tramoieres del Jardí Botànic de  la Universitat de València.

SOBRE L'ARTISTA

Cáliz Pallarés és una artista valenciana, especialista en gravat i pintura, llicenciada en Belles Arts per la Facultat de Sant Carles. Al llarg de la seua trajectòria, ha realitzat múltiples exposicions individuals i col·lectives per terres valencianes i en sales i museus de Barcelona, Málaga, Segovia i Mainz, i compta amb obra en institucions com el Palau de la Música de València, el Fons Cultural Bancaixa, la Biblioteca Nacional i el Museu del Cairo.