EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez Romero

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

- Horari d'atenció: de dilluns a divendres de 9 a 14 h

- Fora d'aquest horari pots cridar a la taquilla del Botànic: 963156817

ALTRES ANYS
2021

AGENDA | EXPOSICIONS
QUAN DORMEN ELS ARBRES

FOTOGRAFIES DE LLUÍS IBÀÑEZ 

DIES: 25 SETEMBRE - 18 NOVEMBRE 2018. AMPLIEM LA MOSTRA FINS AL 6 DE ENERO!

INAUGURACIÓ I RUTA NOCTURNA: El 25 de setembre, a les 20.30 h, s’inaugurarà la mostra i es realitzarà una visita guiada nocturna gratuïta per a les persones assistents.

ESTUFA FREDA, ACCÉS GRATUÏT AMB L'ENTRADA AL JARDÍ 
OBERTA DE DILLUNS A DIUMENGE DE 10 A 20 H A SETEMBRE, FINS A LES 19 H A OCTUBRE, I FINS A LES 18 H A NOVEMBRE  

ORGANITZEN EL JARDÍ BOTÀNIC I ATENEU DE  NATURA

DESCRIPCIÓ 

Sota la negra nit de la Tinença de Benifassà, sota la llum de la lluna i els estels, un fràgil silenci s’escampa per tot arreu. Els arbres dormen. La majoria d’éssers els imiten i els pocs que vetlen respecten la quietud. Els arbres dormen i descansen de la intensa tasca que amb un altruisme esplèndid ens regalen durant el dia i que, moltes vegades, oblidem o no valorem. A prop, un caçador d’imatges, Lluís Ibàñez, els observa.

Quan dormen els arbres és l’evocador títol de l’exposició que tenim el plaer d’acollir a l’Estufa Freda del Botànic. Una mostra fotogràfica que naix del projecte Arbres amb nom propi que Lluís Ibáñez va encetar fa anys per reflexionar sobre el paisatge i la interacció entre les persones i l’espai. Ateneu de Natura ens apropa una selecció d’aquestes obres amb la intenció de compartir eixa estima pel patrimoni natural i l’homenatge al merescut descans de tan valuosos companys: el ginebre de Ginero (Juniperus oxycedrus), el Pi del Salpasser (Pinus nigra subsp. Salzmanni), el Noguer del mas de Pau (Juglans regia) o el Faig Pare (Fagus sylvatica), entre altres arbres amb nom propi. I, com no, també gaudirem de la bellesa d’unes imatges que, de ben segur, ens faran viatjar al lloc on les persones ens troben amb els somnis.

L’exposició Quan dormen els arbres ha estat organitzada pel Jardí Botànic de  la Universitat de València i Ateneu de Natura i ha comptat amb la col·laboració de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.

Lluís Ibàñez és de Benicarló i està interessat des de fa anys per la fotografia. Assegura que com a estudiós del paisatge, se sent particularment compromés amb el seu territori, les comarques del nord de Castelló, on ha desenvolupat i materialitzat diferents projectes. Entre els seus treballs destaquen Pel port, recerca i geolocalització dels diferents rastres que l’ésser humà ha deixat com masos, camins, fonts o pous; Orquídies del Port, fotografies de més de 50 espècies; Arbres amb nom propi,  recerca i geolocalització d’aquells arbres que han tingut la significació suficient com per a que les persones les transformaren en conspicus en assignar-los nom propi, i el seu actual projecte, Paisatges de conflicte i confluència, sobre com va afectar la guerrilla antifranquista i la seua repressió als masovers i masoveres. Al nostre Jardí Botànic, ha exposat recentment Les nostres orquídies.

Ateneu de Natura és una associació de divulgació científica i de promoció de la conservació de la natura que treballa al voltant de la paleontologia, la zoologia, la botànica i l’ecologia. Mitjançant discussions, conferències, cursos, investigacions i lectures, pretén elevar el nivell de coneixements científics de les persones associades, contribuir a difondre al conjunt de la societat les disciplines de les Ciències Naturals, treballar per la conservació del patrimoni natural, gràcies al coneixement i difusió dels seus valors, i afavorir entre la ciutadania actituds conservacionistes.

MÉS INFORMACIÓ

ateneudenatura.uji.es
lluisibanez.com