EL BOTÀNIC ARA

ÉS TARDOR AL JARDÍ

TEMPS DE BAIES I CAIGUDA DE FULLES

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2020

AGENDA | CICLE DE RUTA AMB EL BOTÀNIC
EXCURSIÓ 5. CAVES I TEIXOS A L'OMBRIA DE MARIOLA

TESTIMONIS DE TEMPS ANTICS (EL COMTAT)

DE RUTA AMB EL BOTÀNIC. CICLE D'EXCURSIONS 2018 
EXCURSIÓ ORGANITZADA PEL FXR

DIA: 22 SETEMBRE 2018

PRIMER DIA DE MATRICULA: 3 SETEMBRE 2018
Guia: Víctor Benlloch
Guia botànic:
 Lluís Serra
Eixida: 8h Arribada: 20h
Preu: 25€ (El preu de la matrícula, a més de l'excursió guiada, inclou tant el desplaçament amb autobús com l´assegurança de viatge). El dinar serà al camp a càrrec de cadascú. 

Ruta: Des del mateix poble d’Agres ens aproparem a la Font del Molí Mató per pujar la serra i descobrir les seues tradicionals caves, estructures que van ser construïdes per a emmagatzemar neu i després comercialitzar-la en forma de gel, entre els segles XVII i el XIX. Primer passarem per la cava d’En Miquel i, en travessar la cresta de Mariola, arribarem a la cava del Buitre i la cava Arquejada, també coneguda com la Cava gran i una de les millors conservades de la zona. La baixada la farem per la teixera d’Agres, microreserva de flora amb més d’una desena d’exemplars de teix catalogats com a monumentals, un autèntic luxe botànic. Després, continuarem la ruta fins a arribar a l'emblemàtic Convent d’Agres o Santuari de la Mare de Déu del Castell, localitzat en el mateix Parc Natural. 

Grau de dificultat: Mitjana
Durada de l´excursió: 4 h
Desnivell: 600 m

INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ

A partir del primer dia de matricula, cal reservar places mitjançant el formulari d´inscripció que estarà disponible en aquesta secció web i a la taquilla del Jardí Botànic, telefonant al número 96 315 68 16/00 (de dilluns a divendres de 10 a 14 hores), o enviant un correu electrònic a cicbotanic@uv.es amb el nom, cognoms i NIF dels assistents, i un telèfon de contacte.

Una vegada vos confirmem la plaça, heu de fer el pagament a qualsevol oficina de Bankia, al número de compte ES71 2038-9651-69-6000157596.

El justificant cal fer-lo arribar al Jardí per fax (96 315 68 26), correu postal (Jardí Botànic-Excursions, c/ de Quart, 80 46008), correu electrònic (cicbotanic@uv.es) o en persona (a la recepció).

L’últim dia de pagament serà el dimecres anterior a l’eixida. En cas de no rebre en aquest termini el justificant s’anul·larà la plaça, però s’ha d’avisar igualment al Botànic en cas de baixa per a poder cobrir-la.

En cas de no assistir a l’excursió no es tornarà l’import d’aquesta. Tan sols les anul·lacions fetes abans de l’últim dia de matrícula tindran devolució de l’import i sempre per transferència bancària.

ACLARIMENTS ALS PARTICIPANTS

- El Jardí Botànic organitza aquest cicle d’excursions amb diferents guies especialitzats que ens ajudaran a conèixer de primera mà el patrimoni natural de la nostra terra. Un projecte en col·laboració amb el club de viatges Fil per Randa (FxR), i sota el patrocini de Caixa Popular. 
- El  punt  d’eixida i arribada serà el Botànic (C/ Quart, 80).
- Tots els assistents han d’anar amb l’autobús.
- L’hora  de  tornada  de  l’excursió  és aproximada  i  està subjecta a canvis.
- El  Botànic es  reserva el dret de  cancel·lar l’excursió  en cas  de  mal  oratge  o  de no arribar a un nombre mínim d’assistents. S’avisarà, com a molt tard, el dijous anterior a l’eixida i es tornarà l’import de la matrícula, sempre por transferència bancària.

CONSELLS PRÀCTICS

- Intenta dur botes de muntanya, gorra, motxilla, cantimplora, impermeable i protector solar.
- El bastó pot ajudar-te, si en tens un, porta’l.
- A mig matí es fa una parada per esmorzar. Porta un entrepà, una peça de fruita, fruits secs... el que més t’agrade!
- El camí de tornada és una oportunitat per ajudar a la natura. Recull el fem que trobes pel camí i diposita’l en el contenidor més proper. Convida els teus companys a fer el mateix!