EL BOTÀNIC ARA

ÉS ESTIU AL JARDÍ

LLUM, COLOR I FRESCOR

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2020

AGENDA | CURSOS
BOTÀNICA VALENCIANA

APRÈN A IDENTIFICAR LES PLANTES DEL NOSTRE TERRITORI

DIES: 19 FEBRER - 7 MARÇ 2019

PRIMER DIA DE MATRÍCULA: 8 OCTUBRE 
SESSIONS I HORARI: 19, 21, 26 i 28 de febrer, i 5 i 7 de març, dimarts i dijous de 17.30 a 20.30 h. Eixides pràctiques: 23 de febrer i 2 de març, dissabtes de de 9 a 14 h.
PROFESSORS: Olga Mayoral, Jaime Güemes, Javier Fabado, Carles Fabregat, Silvia López i Sergio Ripoll.
LLOC: Sala Seminaris, laboratori docent, jardí exterior i eixides de camp (per determinar les zones)
PREU: 85 € (inclou material i desplaçament amb autobús a les eixides de camp)
DIRIGIT A: qualsevol tipus de públic interessat en aprendre sobre flora valenciana.

DESCRIPCIÓ

De segur que us agraden les plantes, però més enllà del margalló, el timó, el romaní o la surera, sabríeu distingir les plantes que trobeu al vostre voltant quan eixiu a la natura? Doncs, en aquest sentit, us proposem un curs de botànica valenciana on aprendre a identificar la flora bàsica i els ecosistemes vegetals que podem trobar al nostre territori amb experts botànics. 

Emprant el Jardí Botànic com a recurs didàctic, començarem pels fonaments bàsics del món vegetal. Parlarem de l’anatomia, reproducció i classificació de les plantes, i dels usos i propietats més importants de les que creixen a la Comunitat Valenciana. A més, eixirem al camp per a veure-les en directe i comprendre com s’organitzen al medi natural, on també aprofitarem per a recolectar material que ja després, al laboratori, utilitzarem per a poder analitzar les característiques pròpies de cada espècie. Per últim, tractarem diferents aplicacions mòbils i altres ferramentes tecnològiques que podreu utilitzar com a suport en les vostres excursions. 

Un curs molt complet on podràs descobrir la flora valenciana i convertir-te en tot un biòleg de camp.  

INSCRIPCIÓ

Cal reservar places, només a partir del primer dia de matrícula, mitjançant el formulari d´inscripció d´aquesta secció, cridant al 96 315 68 16, de dilluns a divendres de 9 a 14 hores, o per correu electrònic a cicbotanic@uv.es indicant el teu nom, cognoms, NIF, i telèfon de contacte. Una vegada vos confirmem la plaça, heu de fer el pagament a qualsevol oficina de Bankia, al número de compte ES71 2038-9651-69-6000157596.

El justificant cal fer-lo arribar al Jardí per fax (96 315 68 26), correu postal (Jardí Botànic-Excursions, c/de Quart, 80 46008), correu electrònic (cicbotanic@uv.es) o en persona (a la recepció).

PROGRAMA DEL CURS

- Recorregut pel Jardí Botànic: introducció  a la historia de la Botànica, a la nomenclatura i a la sistemàtica. A l’aula: introducció a la flora valenciana i bibliografia bàsica.
- Organització vegetativa de les plantes vasculars: arrel, tija i fulles. Visita al Jardí Botànic per estudiar les adaptacions de les plantes.
- La flor: origen, estructura i importància reproductiva. Evolució, modificació i especialització de la flor i del procés reproductiu de les plantes.
- Classificació dels vegetals. Descripció i determinació de les plantes vasculars sense llavor: Pteridòfits. Les plantes amb llavor. I. Gimnospermes.
- Descripció i determinació de les plantes amb llavor. II. Angiospermes: famílies més importants.
- Les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) i les plantes. Principals fonts d´informació i de comunicació entre aficionats al món de la botànica.