EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: Anaïs Gómez

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2019

AGENDA | CURSOS
TALLER D'AROMATERAPIA. CURS CANCEL·LAT

CURS CANCEL·LAT

Després d'haver revisat aquest taller, informem que hem decidit cancel·lar la seua realització, al considerar que pot entrar en conflicte amb la línia divulgativa i educativa que segueixen els tallers i cursos de la nostra institució. Treballarem per oferir-vos un taller d'olis essencials en primavera del que us informarem en breu, i al que vos convidem a participar.

DIES: 26 - 27 GENER 2018

PRIMER DIA DE MATRÍCULA: 2 OCTUBRE 2017
PROFESSOR: Renaud Alain Regnier Jaumain. Enginyer superior agrònom, biòleg i docent en ciències i naturopatia.
LLOC: Sala de seminaris
HORARI: divendres de 16 a 20h i dissabte de 10h a 14h
PREU: 50€ 
DIRIGIT A: tot tipus de públic interessat en el món de les aromes de les plantes i les seues aplicacions pràctiques.

DESCRIPCIÓ

Inspirar fons davant d'una flor és gairebé un instint, un acte reflex. Olorar ens transporta a altres llocs i altres espais però l'aromateràpia ens porta fins al tractament de les malalties amb olis essencials. Imagines omplir una farmaciola de flors? Curar amb olis, crear la teua pròpia aromateca i aprendre els usos, les aplicacions i les contraindicacions de cada essència. Una farmàcia natural al nostre abast que cal conèixer per aplicar amb responsabilitat per tractar refredats, problemes digestius, afeccions dèrmiques o insomni.

I és que el Jardí Botànic té el seu origen en un "hort de simples" que estava al servei dels estudiants de medicina i on es cultivaben plantes medicinals amb magnífics aromes i propietats. Així, us convidem a tornar al nostres inicis mitjançant un taller intensiu d'aromateràpia amb l'especialista Renaud A. Regnier.  Comptarem amb una sessió teòrica, però també tindrem ocasió de posar en pràctica tot l'après i deixar-nos engalipar per aqueixes aromes i essències que ens ajudaran a millorar cos i ment.

La seua remarcable eficiència, el seu fàcil maneig i la seua grandària reduïda ens permeten portar de manera còmoda una xicoteta farmaciola aromàtica de primers auxilis que haurem constituït segons les nostres necessitats personals i els riscos que podríem afrontar. Una dotzena d'olis essencials bàsics que ens permetran solucionar la algunes de les dolències més habituals que ens poden amargar el dia a dia al nostre llar, la mar, el camp o la muntanya.

INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ

Cal reservar places, només a partir del primer dia de matrícula, mitjançant el formulari d´inscripció d´aquesta secció, telefonant al número 96 315 68 16, de dilluns a divendres de 9 a 14h, o per correu electrònic a cicbotanic@uv.es indicant el teu nom, cognoms, NIF, i telèfon de contacte. 

Una vegada vos confirmem la plaça, heu de fer el pagament a qualsevol oficina de Bankia, al número de compte ES71 2038-9651-69-6000157596. El justificant cal fer-lo arribar al Jardí per fax (96 315 68 26), correu postal (Jardí Botànic-Excursions, c/de Quart, 80 46008), correu electrònic (cicbotanic@uv.es) o en persona (a la recepció).

PROGRAMA DEL CURS

1. Nocions bàsiques d’aromateràpia
Producció - manera d'utilització - precaucions d'ús - contraindicacions

2. Camps d'aplicacions dels olis essencials
Nivell físic - nivell psicoemocional - art culinari/ alimentació

3. La nostra pròpia aromateca
Els meus 12 olis essencials imprescindibles per al dia a dia

4. Formulari d'aplicacions dels olis essencials en cas de dolències benignes.
Constipats - hematomes - cremades - estrès - alteracions del somni - digestió difícil