EL BOTÀNIC ARA

ÉS ESTIU AL JARDÍ

LLUM, COLOR I FRESCOR

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2020

AGENDA | CURSOS
LES ESSÈNCIES FLORALS AL JARDÍ BOTÀNIC

TALLER TEÒRIC-PRÀCTIC

DIA: 7 - 22 MAIG 2016

MATRÍCULA: 8 ABRIL 2016 
PROFESSORA: Consuelo Zacarés
SESSIONS: 7, 8, 21 i 22 de maig de 2016
LLOC:
 Aula de Seminaris, jardí exterior i laboratori didàctic
HORARI: Dissabtes de 10 a 14h i de 16 a 19h, i diumenges de 10 a 14h 
PREU: Curs complet 65€; Solament un cap de semana 45€
DIRIGIT A: Tot tipus de públic interessat en les essències florals, els seus usos i elaboració.

DESCRIPCIÓ

L'arribada de la primavera ompli de colors i aromes el Jardí Botànic i per això volem aprofitar la floració per estudiar les flors, les seues propietats i aplicacions. I com deixar passar la primavera sense aprofundir en les essències florals? En aquest curs podreu ampliar els vostres coneixements sobre els beneficis de les essències florals, conèixer el sistema floral del Doctor Bach, les aplicacions terapèutiques i les aplicacions locals de les mateixes en cremes i locions, a més de simular casos pràctics.

També aprendrem a identificar les flors del nostre Jardí, coneguent les seues propietats i característiques. Realitzarem diverses receptes d'essències i cada alumne podrà dur-se a casa una mostra dels productes realitzats. Tot això sense oblidar-nos de repassar quines espècies floreixen en cada moment de l'any.

Consuelo Zacarés, la professora del curs, és terapeuta floral i elaboradora de cosmètica natural. I és per això que coneix molt bé les essències florals i ens guiarà pel Jardí per recol·lectar alguns exemplars que el mes de maig ens tinga preparats. No t'ho perdes!

INFORMACIÓ I INSCRIPCIÓ

Cal reservar places, només a partir del primer dia de matrícula, mitjançant el formulari d´inscripció d´aquesta secció, telefonant al número 96 315 68 16, tots els dies de 10 a 13 hores, o per correu electrònic a cicbotanic@uv.es indicant el teu nom, cognoms, NIF, i telèfon de contacte. 

Una vegada vos confirmem la plaça, heu de fer el pagament a qualsevol oficina de Bankia, al número de compte ES71 2038-9651-69-6000157596. El justificant cal fer-lo arribar al Jardí per fax (96 315 68 26), correu postal (Jardí Botànic-Excursions, c/de Quart, 80 46008), correu electrònic (cicbotanic@uv.es) o en persona (a la recepció).

PROGRAMA DEL CURS

DISSABTE 7 MAIG
Matí:
 Teoria amb imatges. La figura del Dr. Bach, Els 12 sanadors i els 7 ajudants. Les flors caracteriològiques, cadascuna d'elles. Ús de les essències florals, la seua signatura floral, característiques personals de la personalitat i la seua utilització en aplicacions locals.

Vesprada: Pràctica. Exercicis on s'integraran els conceptes donats al matí. Passeig pel jardí on identificarem algunes d'elles. Formes de preparació del producte, dosatge

DIUMENGE 8 MAIG
Matí:
 Aplicacions locals de les essències florals. Taller teòric-pràctic on els participants aprendran a utilitzar les essències florals per a realitzar diferents productes terapèutics d'ús freqüent (crema, loció, picades, granits, dolors, etc) Realitzarem crema rescate entre altres productes i aplicarem els coneixements adquirits anteriorment per a realitzar els nostres productes. Cada participant es portarà mostres de tots els productes realitzats en el taller.

DISSABTE 21 MAIG
Matí: Seguirem l'estudi de les Flors de Bach (la resta de les 38 flors) i altres sistemes (mediterrani, california) . Identificarem la flor que es dóna en l'època de l'any que anem a elaborar-la. Exercicis en grup per a conèixer el significat de les flors.

Vesprada: Aplicacions Locals. Usos en cosmètica natural. Taller teòric-pràctic on els participants aprendran a utilitzar les essències florals per a realitzar diferents productes cosmètics: gel/xampú/cremes facials/sabons... d'ús freqüents. Realitzarem diverses receptes i aplicarem els coneixements adquirits anteriorment per a realitzar els nostres productes. Cada participant es portarà mostres de tots els productes realitzats en el taller.

DIUMENGE 22 MAIG
Matí:
 Elaboració d'essències florals. Després d'haver identificat la planta realitzarem una essència floral, veurem les seues aplicacions terapèutiques i aplicacions.

MÉS INFORMACIÓ
consuelozacares.com

ARTICLES RELACIONATS EN ESPORES.ORG

Edward Bach i el control de les emocions
Més que un aroma