EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2020

AGENDA | CONFERÈNCIES
¿QUÉ ES EL BIG BANG? EL UNIVERSO MÁS ALLÁ DE EINSTEIN. ACTE CANCEL·LAT, DISCULPEU LES MOLÈSTIES

ACTE CANCEL·LAT, DISCULPEU LES MOLÈSTIES. XARRADA A CÀRREC DE IVÁN AGULLÓ, FÍSIC I INVESTIGADOR (LSU)

DIA: 13 MARÇ 2020

LLOC I HORA: Sala Hort de Tramoieres, 19 h.
ENTRADA: Entrada lliure, aforament limitat. 
ORGANITZA: La Física del Grel en col·laboració amb el Jardí Botànic.

DESCRIPCIÓ

La nostra comprensió de la història de l'univers es basa principalment en la teoria de la Relativitat General d'Einstein. Aquesta situa l'inici en l'anomenat Big bang, on tot es va originar, inclosos l'espai i el temps. Però el mateix Einstein va reconéixer que el Big bang no és realment una predicció de la seua teoria, si no més aviat el resultat d'haver-la utilitzat fora del seu domini de validesa. Es necessita combinar la Relativitat General amb la Física Quàntica per a entendre el que realment va ocórrer en aquells instants. 

Així, a través d'aquesta conferència farem un breu recorregut per la història de l'univers, i resumirem el que les investigacions més recents ens diuen sobre l'origen del cosmos, de la mà del físic i investigador Iván Agulló Rodenas.

Agulló, (Elx, 1980) es va llicenciar i doctorar en Física a la Universitat de València (premi extraordinari de doctorat). Ha treballat com a investigador a la Universitat de Wisconsin-Milwaukee, la Universitat Estatal de Pennsilvània i la Universitat de Cambridge. Actualment és investigador i docent als Estats Units, a la Universitat Estatal de Louisiana. Entre les seues distincions destaca el “Premi Investigador Jove” de la Societat Internacional de Relativitat General i Gravitació i la IUPAP (Unió Internacional de Física Pura i Aplicada); ha guanyat en dues ocasions el primer premi del prestigiós concurs d'assajos de la Gravity Research Foundation. Aquest guardó ha estat atorgat en les últimes dècades a investigadors de la talla de Stephen Hawking, Roger Penrose i diversos guanyadors del Premi Nobel. Ha obtingut també el premi “Investigador Jove” de la Reial Societat Espanyola de Física, i el premi “CAREER” de la National Science Foundation dels Estats Units.

La xarrada forma part de #LasCharlasdelGrel, una iniciativa del col·lectiu La Física del Grel que tracta de parlar de ciència de manera amena i accessible per a tots els públics. Compta amb la col·laboració del Jardí Botànic de la Universitat de València, el Ministeri d’Educació, la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana i la Universitat de València.

MÉS INFORMACIÓ

twitter.com/fisicagrel