EL BOTÀNIC ARA

ÉS PRIMAVERA AL JARDÍ

DESPERTANT DE LA LETARGIA

GABINET DE CULTURA I COMUNICACIÓ

Responsable: Eva Pastor
Tècnic: Elisa Caballer

Telf. 96 315 68 06/24
Fax. 96 315 68 26
cicbotanic@uv.es
eva.pastor@uv.es
elisa.caballer@uv.es

Informació i matrícula en activitats culturals: José Vicente Sancho

Telf. 96 315 68 16
cicbotanic@uv.es 

Horari d'atenció telefònica: de dilluns a divendres de 9 a 14h

Fora d'aquest horari pots cridar a la recepció del Botànic: 963156800

ALTRES ANYS
2020

AGENDA | CONFERÈNCIES
XARRADES - CICLE DONES I CIÈNCIA AL BOTÀNIC

CICLE D’ACTIVITATS PER CELEBRAR EL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA I LA XIQUETA EN LA CIÈNCIA

DIA: 12 FEBRER 2020

PONENTS: Dolors Corella i M. Asunción Menargues
LLOC I HORA:
 Sala Hort de Tramoieres, 19h
ACCÉS: Entrada gratuïta, aforament limitat

DESCRIPCIÓ

La segona jornada del cicle Dones i Ciència al Botànic compta amb les xarrades de Dolors Corella i M. Asunción Menargues. Cada una d’elles abordarà les darreres novetats en els seus camps d’investigació.

En primer lloc, Dolors Corella parlarà de La mujer en la alimentación personalizadaEn aquesta xarrada explicarà què és això de la nutrició personalitzada, també anomenada nutrició de precisió. També veurem exemples concrets per a diverses malalties i estats de salut i analitzarem la poca importància que se li ha donat a la perspectiva de gènere en nutrició de precisió i què podem fer per a canviar-ho. 

En segon lloc intervindrà M. Asunción Menargues amb la xarrada Ciencia en acción para las escuelas del siglo XXI. L'ensenyament de les ciències a les escoles ha de contribuir a l'adquisició d'un aprenentatge i a un desenvolupament de competències que permeten l'anàlisi i resolució de problemes per a la presa de decisions en una ciutadania responsable en el segle XXI. Aquesta xarrada presenta un projecte en què participen diversos centres d'Educació Primària de la província per a implantar en les aules una metodologia constructivista de l'ensenyament i l'aprenentatge de les ciències mitjançant la resolució de problemes per investigació guiada.

SOBRE LES PARTICIPANTS

      DOLORS CORELLA  @Lola_C_P @CIBER_OBN

         Catedràtica de l'àrea de Medicina Preventiva i Salut Pública en la Facultat de                   Medicina de la Universitat de València, en el departament de Medicina Preventiva i           Salut Pública, Ciències de l'Alimentació, Toxicologia i Medicina Legal. En 1998 va             crear la primera Unitat d'Investigació en Epidemiologia Genètica i Molecular, resultat         d'integrar de manera pionera la genòmica en la investigació epidemiològica                       tradicional. Des de 2006 es cap de grup en el CIBEROBN. Es també llicenciada en           Ciència i Tecnologia dels Aliments i ha realitzat nombroses estades d’investigació             en prestigiosos centres internacionals. Ha rebut nombrosos premis, entre els quals           destaquen alguns com el Premi Internacional Hipòcrates en 2017 concedit per la                                                                             Reial Acadèmia de Medicina i Cirurgia del Principat d’Astúries, i el Premi Jaume I                                                                           d’investigació mèdica en 2018.  

      M. ASUNCIÓN MENARGUES

          Llicenciada en Biologia i doctora per la Universitat d'Alacant. Actualment és                     professora en el Departament de Didàctica General i Didàctiques Específiques de la         Universitat d'Alacant, en l'àrea de Didàctica de les Ciències Experimentals. És                   membre de l'Institut Universitari de Física Aplicada a les Ciències i les Tecnologies           (IUFACyT) i del grup d'investigació Didàctica de les Ciències i la Tecnologia. La                 seua investigació es centra en l'ensenyament de les ciències a través d'indagació (o         ensenyament problematitzat de les ciències) en la formació de futurs mestres                   d'Educació Infantil i Primària, així com de mestres en actiu. També treballa dins                 d'aquesta mateixa línia amb escoles d'Educació Infantil i Primària, així com en la                                                                             millora de l'ensenyament problematitzat de les ciències en Secundària i en la                                                                                 Universitat.

MÉS INFORMACIÓ

11defebrero.org